Kremet grønnsakssuppe
- Enkel
- 30 min
En deilig og fyldig grønnsakssuppe er topp som hverdagsmat.
Ingredienser
- 6 porsjoner
1 stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
0.25 stk | kålrot |
0.5 stk | sellerirot |
3 stk | gulrøtter |
3 stk | potet medium størrelse |
2 ss | olivenolje |
8 dl | grønnsaksbuljong |
4 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
0.5 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
Til servering
6 ss | biff finstrimlet purre og ev. sukkererter |
Slik gjør du
-
-
Grovhakk løk og hvitløk. Skrell og del kålrot, sellerirot, gulrøtter og poteter i biter.
-
Fres løk og hvitløk i en kjele med olje til mykt, ca. 4 minutter. Ha i kålrot, sellerirot, gulrøtter og poteter og fres i 2 minutter.
-
Hell i grønnsaksbuljong, kok opp og la småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.
-
Bruk en hullskje og løft ut ca. halvparten av grønnsakene. Kjør suppen glatt og kremet med en stavmikser. Ha grønnsaksbitene tilbake i gryten med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell.
-
Gi suppen et raskt oppkok, smak til med salt og pepper og server toppet med finsnittet purre og ev. sukkererter ved servering.
-
Tips
Ønsker du en tynnere suppe, kan du spe inn mer Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Kremet spinatsuppe
20 min |
Enkel
Fyldig soppsuppe
20 min |
Enkel