Soppsuppe

Kremet soppsuppe

  • Enkel
  • 20 min
 Høstens favoritt! En god og mettende suppe med masse sopp. Perfekt både om du plukker sopp selv eller kjøper i butikken. Gryr Til Matlaging gir den en kremet konsistens.  

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 l sopp
1 stk løk
1 ss rapsolje
2 dl Gryr® Til Matlaging
8 dl grønnsakskraft, evt grønnsaksbuljong
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts Maizenna maisstivelse
friske urter til servering

Slik gjør du

    1. Grovhakk sopp og løk og fres i en varm gryte med olje, ca. 5 minutter. Spar gjerne noen ekstra sopp som du kan steke i olje med salt og pepper og ha på toppen av suppen.
    2. Hell over Gryr® Til Matlaging og la trekke noen minutter på svak varme. Ha i kraft og kok opp. La suppen småkoke til den tykner noe, ca. 5 minutter. Ønsker du en tykkere suppe kan du spe med maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
    3. Smak til med salt og pepper og server med et dryss friske urter og eventuelt stekt sopp.
Tips
Du kan lage suppe på tørket sopp også. Da kan du bruke kraften du får som erstatning til grønnsaksbuljong. Hell 8 dl kokende vann over 100-200 g tørket sopp og la trekke i 30 minutter. Grovhakk den bløtlagte soppen og bruk den med kraften i suppen.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av