Gulrotsuppe med ingefær

Gulrotsuppe med ingefær

  • Enkel
  • 30 min
En fargerik suppe som lyser opp på mørke høstdager. Denne gulrotsuppen har et kick av ingefær og er fri for melk. 

Ingredienser

  • 4 porsjoner
800 g gulrøtter
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ss frisk ingefær, finrevet
1 ss rapsolje
8 dl grønnsaksbuljong
2 dl Gryr® Til Matlaging
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 stk lime
litt frisk koriander til pynt

Slik gjør du

    1. Skrell og del gulrot, løk og hvitløk i små biter. Finhakk eller riv ingefær. Fres alt i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter.
    2. Hell over buljong og la suppen småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i blender, og rør inn Gryr Til Matlaging. Smak til med salt og pepper. Skvis i litt limesaft i rett før servering. Server med et dryss frisk koriander.
Tips
Synes du suppen er for tykk, kan du spe med mer kraft. Er den for tynn, kan den tyknes med 1 ss maisenna rørt ut i litt kaldt vann.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av