Torsk med potetstappe, sitronsaus og coleslaw

  • Enkel
  • 40 min
Torsk er en perfekt hverdagsrett. Lag den med melkefri potetstappe og nydelig sitronsaus. Oppskrift og bilde fra Instagram-inspirator: Tresleiva

Ingredienser

  • 2 porsjoner
1 stk torskefilet
Vårløk

Coleslaw

1 stk nykål håndfull
3 stk gulrot
0.5 stk eple i grove biter
1 ss sitronskall
5 ss majones
1 ss sitronsaft

Potetstappe

6 stk potet store
2 ss GRYR® Smøreblid
10 ss GRYR® Fyldig Havredrikk
Smak til med salt og pepper

Saus

4 ss GRYR® Smøreblid
5 ss GRYR® Matfløyel
4 stk hvitløksfedd finraspede
1 ss sitronskall
En klype chiliflak

Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 200 grader, så skal vi lage coleslaw. Grovrasp gulrøtter, kutt opp nykål i passe biter og del opp ½ eple.
    2. Legg det i en skål og ha vegansk majones, finraspet sitronskall og sitronsaft. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper.
    3. Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok til de er myke. Sjekk med en gaffel etter ca 15 min.
    4. Hell av vannet, og bruk en potetstapper (eller stavmikser) til ønsket konsistens. Ha i Gryr Fyldig Havredrikk, plantemargarin og smak til med salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.
    5. Tørk fiskefiletene med tørkepapir, og massér forsiktig inn salt, pepper og chiliflak.
    6. Ha i plantemargarin, Gryr Til Matlaging, finraspet hvitløk, chiliflak, sitonsaft og sitronskall i en liten bolle som tåler varme, og smelt det i mikrobølgeovnen i ca 1 minutt. Hell sausen over fiskefiletene.
    7. Sett formen inn i ovnen og stek i ca 10 - 15 minutter. Sjekk underveis og bruk en gaffel og hvis fileten flaker lett så er det ferdig.
    8. Klatt på potetstappe, coleslaw og legg fisken fint over (dryss gjerne over litt vårløk) og server.
Tips
Denne oppskriften rekker til to personer, skal du ha middag til flere kan du doble eller triple oppskriften. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av