Fiskesuppe

Fiskesuppe uten fløte

  • Enkel
  • 30 min
En god fiskesuppe som bugner av grønnsaker, fisk og reker, er god middag hele året! Perfekt for de som ikke tåler melk, men også alle andre. 

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 stk løk
1 stk fennikel
0.5 stk purre
2 stk gulrøtter
2 ss rapsolje
8 dl fiskekraft
2 dl Gryr® Til Matlaging
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
200 g laksefilet uten skinn
200 g torskefilet uten skinn
100 g pillede reker
Litt finhakket frisk dill

Slik gjør du

    1. Grovhakk løk og fennikel. Del purre og gulrot i skiver.
    2. Fres løk og fennikel i en gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter. Tilsett resten av grønnsakene, fiskekraft og Gryr® Til Matlaging. La suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    3. Del fisk i biter og ha i suppen. La suppen trekke til fisken akkurat er gjennomvarm, ca. 4 minutter. Ha i reker rett før servering og dryss over dill. Smak til med sitron.
Tips
Ønsker du en mer asiatisk vri på suppen, kan du tilsette 1-2 ts karripulve evt. currypaste. Finhakket chili er også godt å drysse over for deg som liker sterk mat.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av