Sjokoladekake uten egg, melk og gluten

  • Enkel
  • 80 min
Sjokoladekake med deilig sjokolademoussefyll og smørkrem. Kaken er helt uten egg, melk og gluten slik at den kan nytes av de fleste. Oppskrift og bilde: sweet_monicake

Ingredienser

  • 8 porsjoner

Sjokoladekake

2 dl sukker
3 dl glutenfritt mel
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss nøytral olje
3 ts vaniljesukker
1 ts eddik

Fyll av sjokolademousse

0.5 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
1.5 dl GRYR® Matfløyel
100 g mørk sjokolade, melkefri

Smørkrem

150 g GRYR® Smøreblid
4 ss sterk kaffe (varm)
3 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
500 g melis

Slik gjør du

  1. Kake

    1. Bland sukker, mel, kakao, natron og vaniljesukker i en bolle
    2. Så blander du vann, nøytral olje og eddik i en annen bolle. Hell det våte sammen med det tørre og bland raskt sammen
    3. Hell så røra i en smurt springform på cirka 22 cm og stek i 30 minutter.
  2. Fyll

    1. Knekk opp sjokoladen og ha i en bolle. Varm så opp Gryr Havredrikk og hell over sjokoladen.
    2. Rør til all sjokoladen har smelta og la den avkjøle seg litt. Dersom du bruker mørk sjokolade bør du ha i litt sukker.
    3. Pisk opp Gryr Til Matlaging til krem og vend inn litt og litt av kremen i sjokoladeblandingen. Sett så blandingen i kjøleskapet, slik at den stivner.
  3. Smørkrem

    1. Pisk plantemargarin til det er luftig og nesten hvitt
    2. Ha i sterk kaffe, vaniljesukker, kakaopulver, melis og pisk til en luftig krem. Juster til du får en god konsistens med kaffe eller melis.
  4. Klargjøring

    1. Del kakebunnen i to og smør sjokolademoussefyll på kaken. Ha smørkremen i en sprøytepose og dekorer kaken. (På kaken som er avbildet er det brukt sprøytetipp 1 mm)
Tips
Ønsker du en mer barnevennlig variant kan du bytte ut kaffe i oppskriften med varm melk

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av