Sjokoladekake uten egg, melk og gluten
- Enkel
- 80 min
Sjokoladekake med deilig sjokolademoussefyll og smørkrem. Kaken er helt uten egg, melk og gluten slik at den kan nytes av de fleste. Oppskrift og bilde: sweet_monicake
Ingredienser
- 8 porsjoner
Sjokoladekake
2 dl | sukker |
3 dl | glutenfritt mel |
3 ss | kakao |
1 ts | natron |
2 dl | vann |
6 ss | nøytral olje |
3 ts | vaniljesukker |
1 ts | eddik |
Fyll av sjokolademousse
0.5 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
1.5 dl | GRYR® Matfløyel |
100 g | mørk sjokolade, melkefri |
Smørkrem
150 g | GRYR® Smøreblid |
4 ss | sterk kaffe (varm) |
3 ts | vaniljesukker |
2 ss | kakaopulver |
500 g | melis |
Slik gjør du
-
Kake
-
Bland sukker, mel, kakao, natron og vaniljesukker i en bolle
-
Så blander du vann, nøytral olje og eddik i en annen bolle. Hell det våte sammen med det tørre og bland raskt sammen
-
Hell så røra i en smurt springform på cirka 22 cm og stek i 30 minutter.
-
-
Fyll
-
Knekk opp sjokoladen og ha i en bolle. Varm så opp Gryr Havredrikk og hell over sjokoladen.
-
Rør til all sjokoladen har smelta og la den avkjøle seg litt. Dersom du bruker mørk sjokolade bør du ha i litt sukker.
-
Pisk opp Gryr Til Matlaging til krem og vend inn litt og litt av kremen i sjokoladeblandingen. Sett så blandingen i kjøleskapet, slik at den stivner.
-
-
Smørkrem
-
Pisk plantemargarin til det er luftig og nesten hvitt
-
Ha i sterk kaffe, vaniljesukker, kakaopulver, melis og pisk til en luftig krem. Juster til du får en god konsistens med kaffe eller melis.
-
-
Klargjøring
-
Del kakebunnen i to og smør sjokolademoussefyll på kaken. Ha smørkremen i en sprøytepose og dekorer kaken. (På kaken som er avbildet er det brukt sprøytetipp 1 mm)
-
Tips
Ønsker du en mer barnevennlig variant kan du bytte ut kaffe i oppskriften med varm melk
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Sjokolademousse uten fløte
15 min |
Enkel
Vegansk sjokoladekake
80 min |
Enkel