Vegansk sjokoladekake

  • Enkel
  • 80 min
Denne festkaken av en sjokoladekake smaker himmelsk! Kaken er også helt uten egg og melk og derfor helt vegansk.

Ingredienser

  • 8 porsjoner
150 g plantemargarin
3 ss lønnesirup
3 dl GRYR® Havredrikk Naturell
1 ss sitronsaft
175 g sukker
275 g hvetemel
4 ss bakekakao
3 ts bakepulver
1 ts natron

Sjokoladekrem

300 g mørk sjokolade, melkefri
1 dl GRYR® Havredrikk Naturell
4 dl GRYR® Matfløyel
1 ss sukker

Topping

5 dl friske bær, f.eks. bringebær, blåbær og bjørnebær, og/eller hakket sjokolade

Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av 2 springformer på 20 cm i diameter.
    2. Smelt margarin. Rør sammen smeltet margarin, lønnesirup, GRYR® Naturell Havredrikk, sitronsaft og sukker. Bland sammen mel, kakao, bakepulver og natron, sikt i og visp sammen til en glatt røre.
    3. Fordel røren i springformene og stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. La avkjøle helt og ta kakebunnene ut av formene.
    4. Lag sjokoladekrem. Kok opp GRYR® Naturell Havredrikk. Ta gryten av varmen, finhakk sjokolade og rør inn i den varme havredrikken til en jevn blanding. Avkjøl til romtemperert.
    5. Pisk GRYR® Matfløyel til stiv krem med sukker, og vend med sjokoladeblandingen.
    6. Legg en kakebunn på et serveringsfat og fordel 1/3 av kremen utover. Topp med den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av kremen.
      Tips
      Dynk gjerne kaken med kaffe, appelsinlikør eller GRYR® Naturell Havredrikk for en enda saftigere kake.
    7. Sett kaken kjølig frem til servering og pynt med friske bær og evt. også hakket sjokolade.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av