Vegansk sjokoladekake
- Enkel
- 80 min
Denne festkaken av en sjokoladekake smaker himmelsk! Kaken er også helt uten egg og melk og derfor helt vegansk.
Ingredienser
- 8 porsjoner
150 g | GRYR® Smøreblid |
3 ss | lønnesirup |
3 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
1 ss | sitronsaft |
175 g | sukker |
275 g | hvetemel |
4 ss | bakekakao |
3 ts | bakepulver |
1 ts | natron |
Sjokoladekrem
300 g | mørk sjokolade, melkefri |
1 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
4 dl | GRYR® Matfløyel |
1 ss | sukker |
Topping
5 dl | friske bær, f.eks. bringebær, blåbær og bjørnebær, og/eller hakket sjokolade |
Slik gjør du
-
-
Forvarm ovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av 2 springformer på 20 cm i diameter.
-
Smelt margarin. Rør sammen smeltet margarin, lønnesirup, GRYR® Naturell Havredrikk, sitronsaft og sukker. Bland sammen mel, kakao, bakepulver og natron, sikt i og visp sammen til en glatt røre.
-
Fordel røren i springformene og stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. La avkjøle helt og ta kakebunnene ut av formene.
-
Lag sjokoladekrem. Kok opp GRYR® Naturell Havredrikk. Ta gryten av varmen, finhakk sjokolade og rør inn i den varme havredrikken til en jevn blanding. Avkjøl til romtemperert.
-
Pisk GRYR® Matfløyel til stiv krem med sukker, og vend med sjokoladeblandingen.
-
Legg en kakebunn på et serveringsfat og fordel 1/3 av kremen utover. Topp med den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av kremen.TipsDynk gjerne kaken med kaffe, appelsinlikør eller GRYR® Naturell Havredrikk for en enda saftigere kake.
-
Sett kaken kjølig frem til servering og pynt med friske bær og evt. også hakket sjokolade.
-
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Salte karameller uten fløte
60 min |
Enkel
Gulrotkake med melkefri krem
30 min |
Enkel