Sjokolademousse uten fløte
- Enkel
- 15 min
Hva smaker vel bedre etter et godt måltid enn en fløyelsmyk sjokolademousse?
Ingredienser
- 4 porsjoner
Mousse
100 g | kokesjokolade 70% |
1 stk | egg |
1 ss | sukker |
3 dl | GRYR® Matfløyel |
Topping
1 dl | GRYR® Matfløyel |
4 ss | revet sjokolade |
friske bringebær |
Slik gjør du
-
-
Grovhakk sjokolade og smelt i vannbad ved å ha sjokoladen i en glass- eller metallbolle som settes over en gryte med litt kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke være ned i vannet. Ta bollen av varmen og avkjøl noe.
-
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Visp inn den avkjølte sjokoladen.
-
Visp Gryr® Til Matlaging til stiv krem og vend inn i sjokoladeblandingen.
-
Fordel moussen i porsjonsglass og sett kaldt i 1-2 timer slik at moussen stivner.
-
Pisk Gryr® Til Matlaging med sukker og topp moussen med krem og revet sjokolade.
-
Tips
Er du ekstra glad i sjokolade, kan du vende inn hakket sjokolade i moussen før den fordeles i glass. Moussen kan også toppes med knuste kjeksbiter eller bær.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Melkefri vaniljesaus
15 min |
Enkel
Mini pavlova uten melk
90 min |
Enkel