Sjokolademousse

Sjokolademousse uten fløte

  • Enkel
  • 15 min
Hva smaker vel bedre etter et godt måltid enn en fløyelsmyk sjokolademousse? 

Ingredienser

  • 4 porsjoner

Mousse

100 g kokesjokolade 70%
1 stk egg
1 ss sukker
3 dl GRYR® Matfløyel

Topping

1 dl GRYR® Matfløyel
4 ss revet sjokolade
friske bringebær

Slik gjør du

    1. Grovhakk sjokolade og smelt i vannbad ved å ha sjokoladen i en glass- eller metallbolle som settes over en gryte med litt kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke være ned i vannet. Ta bollen av varmen og avkjøl noe.
    2. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Visp inn den avkjølte sjokoladen.
    3. Visp Gryr® Til Matlaging til stiv krem og vend inn i sjokoladeblandingen.
    4. Fordel moussen i porsjonsglass og sett kaldt i 1-2 timer slik at moussen stivner.
    5. Pisk Gryr® Til Matlaging med sukker og topp moussen med krem og revet sjokolade.
Tips
Er du ekstra glad i sjokolade, kan du vende inn hakket sjokolade i moussen før den fordeles i glass. Moussen kan også toppes med knuste kjeksbiter eller bær.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av