Potetsuppe uten melk

  • Enkel
  • 20 min
En mettende og enkel melkefri potetsuppe med pastinakkchips og et hint av trøffel. Bilde og oppskrift: piggyyfood

Ingredienser

  • 2 porsjoner
1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
500 g potet
10 dl vann med grønnsaksbuljong
2 dl GRYR® Matfløyel
1 stk pastinakk
salt og pepper
olje
trøffelolje (kan sløyfes)

Slik gjør du

    1. Grovhakk løk, hvitløksfedd og skrellede poteter
    2. Fres løken i olje i en kasserolle et par minutter, til den er blank. Tilsett deretter hvitløk.
    3. Når dette har surret et par minutter tilsettes skrellede poteter og kraft. La koke i 15-25 minutter til potetene er myke.
    4. Bruk en potetskreller eller mandolin til å lage tynne strimler av pastinakken. Bland med litt olje og salt. Stekes på 170 grader varmluft i 10-12 minutter til chipsen har fått en gylden farge.
    5. Når potetene er myke mikses suppen jevn med en stavmikser/blender. Gi er lite oppkok, og smak til med salt og pepper. Tilsett mer væske om nødvendig.
    6. Tilsett Gryr Til Matlaging og rør godt. Server suppen med pastinakkchips og noen dråper trøffelolje.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av