Potetsuppe uten melk
- Enkel
- 20 min
En mettende og enkel melkefri potetsuppe med pastinakkchips og et hint av trøffel. Bilde og oppskrift: piggyyfood
Ingredienser
- 2 porsjoner
1 stk | løk |
3 stk | hvitløksfedd |
500 g | potet |
10 dl | vann med grønnsaksbuljong |
2 dl | GRYR® Matfløyel |
1 stk | pastinakk |
salt og pepper | |
olje | |
trøffelolje (kan sløyfes) |
Slik gjør du
-
-
Grovhakk løk, hvitløksfedd og skrellede poteter
-
Fres løken i olje i en kasserolle et par minutter, til den er blank. Tilsett deretter hvitløk.
-
Når dette har surret et par minutter tilsettes skrellede poteter og kraft. La koke i 15-25 minutter til potetene er myke.
-
Bruk en potetskreller eller mandolin til å lage tynne strimler av pastinakken. Bland med litt olje og salt. Stekes på 170 grader varmluft i 10-12 minutter til chipsen har fått en gylden farge.
-
Når potetene er myke mikses suppen jevn med en stavmikser/blender. Gi er lite oppkok, og smak til med salt og pepper. Tilsett mer væske om nødvendig.
-
Tilsett Gryr Til Matlaging og rør godt. Server suppen med pastinakkchips og noen dråper trøffelolje.
-
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Blomkålsuppe uten melk
30 min |
Enkel
Fyldig soppsuppe
20 min |
Enkel