Blomkålsuppe

Blomkålsuppe uten melk

  • Enkel
  • 30 min
En fyldig og god blomkålsuppe uten melk. Suppen blir ekstra god med knasende krutonger på toppen.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 stk blomkål
2 stk sjalottløk
1 ss rapsolje
6 dl grønnsakskraft, evt grønnsaksbuljong
2 dl Gryr® Til Matlaging
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
4 ss brødkrutong

Slik gjør du

    1. Grovhakk blomkål i biter, og finhakk sjalottløk. Spar gjerne på noen fine blomkålbiter som du kan frese raskt i en panne med olje og legge på toppen av suppen ved servering.
    2. Fres løk i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter. Tilsett blomkål og fres videre i ca. 2 minutter.
    3. Ha i kraft og Gryr® Til Matlaging og kok opp. La suppen småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser og smakt til med salt og pepper. Server med knasende krutonger.
Tips
Har du gammelt brød til overs, lager du enkelt krutonger ved å dele det i biter, vende med litt olje, salt og pepper, og steke utover et stekebrett i ovnen på 220 °C til gylne og sprø.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av