Blomkålsuppe uten melk
- Enkel
- 30 min
En fyldig og god blomkålsuppe uten melk. Suppen blir ekstra god med knasende krutonger på toppen.
Ingredienser
- 4 porsjoner
1 stk | blomkål |
2 stk | sjalottløk |
1 ss | rapsolje |
6 dl | grønnsakskraft, eventuelt grønnsaksbuljong |
2 dl | GRYR® Matfløyel eller Gryr Havredrikk Fyldig Naturell |
0.5 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
4 ss | brødkrutong |
Slik gjør du
-
-
Grovhakk blomkål i biter, og finhakk sjalottløk. Spar gjerne på noen fine blomkålbiter som du kan frese raskt i en panne med olje og legge på toppen av suppen ved servering.
-
Fres løk i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter. Tilsett blomkål og fres videre i ca. 2 minutter.
-
Ha i kraft og kok opp. La suppen småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
-
Kjør suppen glatt med stavmikser, tilsett Gryr® Til Matlaging eller Gryr Havredrikk Fyldig Naturell og smakt til med salt og pepper. Server med knasende krutonger.
-
Tips
Har du gammelt brød til overs, lager du enkelt krutonger ved å dele det i biter, vende med litt olje, salt og pepper, og steke utover et stekebrett i ovnen på 220 °C til gylne og sprø.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Asiatisk currysuppe
25 min |
Enkel
Gulrotsuppe med ingefær
30 min |
Enkel