Blomkålsuppe

Blomkålsuppe uten melk

  • Enkel
  • 30 min
En fyldig og god blomkålsuppe uten melk. Suppen blir ekstra god med knasende krutonger på toppen.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 stk blomkål
2 stk sjalottløk
1 ss rapsolje
6 dl grønnsakskraft, eventuelt grønnsaksbuljong
2 dl Gryr® Til Matlaging eller Gryr Havredrikk Fyldig Naturell
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
4 ss brødkrutong

Slik gjør du

    1. Grovhakk blomkål i biter, og finhakk sjalottløk. Spar gjerne på noen fine blomkålbiter som du kan frese raskt i en panne med olje og legge på toppen av suppen ved servering.
    2. Fres løk i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter. Tilsett blomkål og fres videre i ca. 2 minutter.
    3. Ha i kraft og kok opp. La suppen småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser, tilsett Gryr® Til Matlaging eller Gryr Havredrikk Fyldig Naturell og smakt til med salt og pepper. Server med knasende krutonger.
Tips
Har du gammelt brød til overs, lager du enkelt krutonger ved å dele det i biter, vende med litt olje, salt og pepper, og steke utover et stekebrett i ovnen på 220 °C til gylne og sprø.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av