Melkefri moussaka

  • Enkel
  • 45 min
Instagrammer "livetutenmelk" har laget en melkefri moussaka, siden den inneholder så mange gode grønnsaker kan man fint sløyfe kjøttet slik at oppskriften blir vegansk.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
5 stk potet
1 stk aubergine
0.5 pakke karbonadedeig (kan sløyfes)
1 pakke kidneybønner
2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 bokser hakkede hermetiske tomater
2 bunter grønnkål
1 stk grønnsaksbuljongterning
En liten hånd bladpersille
1 ss basilikum
1 ss oregano/mynte

Ostesaus uten melk

2 ss GRYR® Smøreblid
3 ss hvetemel
4 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
Revet vegansk ost
Litt salt og pepper

Slik gjør du

    1. Kutt opp aubergine i skiver. Legg dem på et brett og dryss over litt salt. La dem ligge mens du lager resten. Kutt også opp poteter i skiver og kok dem til de er møre
    2. Finhakk sjalottløk og hvitløk og fres det sammen med karbonadedeigen. Hell over tomater, smuldret buljongterning, bønner, grønnkål, urter, salt og pepper. La sausen trekke på svak varme mens du lager ostesausen.
    3. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe på med havremelk og kok opp. La det koke i 5 min. Rør inn litt vegansk ost til passe tykkelse. Smak til med litt salt og pepper
    4. Skyll auberginene godt i kaldt vann og tørk dem med papir. Legg lagvis med potet- og aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus. Topp med litt raspet vegansk ost.
    5. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30min (til osten er omtrent gyllen). Server med valgfri salat og brød/rundstykker
Tips
Kutt ut kjøttet i oppskriften, så blir den helt vegansk! 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av