Vegetarpai

Vegetarpai

  • Enkel
  • 40 min
Med grov paideig og masse grønnsaker blir dette et sunt og godt måltid til både lunsj og middag. 

Ingredienser

  • 4 porsjoner

Grov paibunn

2.5 dl sammalt hvete, fin
0.5 dl hvetemel, siktet
1 ts salt
0.5 dl GRYR® Matfløyel
1 dl vann

Fyll

1 stk rødløk
1 stk brokkoli
1 boks kidneybønner 400 g
10 stk cherrytomat
3 dl GRYR® Matfløyel
4 stk egg
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Topping

200 g GRYR® Revet

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C. Elt sammen mel, salt, GRYR® Matfløyel og vann til en smidig paideig.
    2. Kjevle ut deigen på et melet bord og kle en smurt paiform, ca. 25 cm, og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i 10 minutter.
    3. Skrell og del rødløk i tynne båter og brokkoli i biter. Skyll bønner godt under kaldt vann. Fordel bønner, brokkoli og rødløk i paideigen. Del tomater i to og dryss utover.
    4. Pisk sammen GRYR® Matfløyel, egg, salt og pepper og hell over grønnsakene. Topp gjerne med GRYR® Revet. Stek videre i ovnen i ca. 35 minutter.
Tips
Server gjerne med en god salat til paien, gjerne med litt grovt brød også. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av