Vegetarpai

Vegetarpai uten melk

  • Enkel
  • 40 min
Med grov paideig og masse grønnsaker blir dette et sunt og godt måltid til både lunsj og middag. 

Ingredienser

  • 4 porsjoner

Grov paibunn

2.5 dl sammalt hvete, fin
0.5 dl hvetemel, siktet
1 ts salt
0.5 dl Gryr® Til Matlaging
1 dl vann

Fyll

1 stk rødløk
1 stk brokkoli
1 boks kidneybønner 400 g
10 stk cherrytomat
3 dl Gryr® Til Matlaging
4 stk egg
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C. Elt sammen mel, salt, Gryr® Til Matlaging og vann til en smidig paideig.
    2. Kjevle ut deigen på et melet bord og kle en smurt paiform, ca. 25 cm, og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i 10 minutter.
    3. Skrell og del rødløk i tynne båter og brokkoli i biter. Skyll bønner godt under kaldt vann. Fordel bønner, brokkoli og rødløk i paideigen. Del tomater i to og dryss utover.
    4. Pisk sammen Gryr® Til Matlaging, egg, salt og pepper og hell over grønnsakene. Stek videre i ovnen i ca. 35 minutter.
Tips
Server gjerne med en god salat til paien, gjerne med litt grovt brød også. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av