Magisk trelags kake med sjokolade og kaffe
- Enkel
- 20 min
Kaken får på magisk vis tre lag når den stekes, så den er perfekt for deg som elsker dessert med ulike teksturer, skikkelig magic cake altså. Laget av instagrammer: Tresleiva
Ingredienser
- 1 porsjoner
Flytende røre
4 stk | eggeplomme |
5 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
120 g | sukker |
1 ss | vann |
125 g | GRYR® Smøreblid |
110 g | hvetemel |
25 g | kakaopulver |
4 ts | kaffepulver |
Marengs
4 stk | eggehvite |
1 ts | vaniljesukker |
1 klype salt |
Pynt
2 dl | GRYR® Matfløyel |
1 ss | sukker |
2 ss | sitronskall finrevet |
Slik gjør du
-
-
Forvarm ovnen til 150 grader. Finn frem en rund springform og ha bakepapir i bunn, smør formen og dryss gjerne litt kakaopulver rundt i den.
-
Pisk eggeplommene sammen med vann og sukker.
-
Smelt smøret og ha i røren. Rør det godt. Ha i havredrikken, litt og litt mens du rører. Tilsett mel, kakao og kaffe. Rør godt sammen.
-
Ha eggehvitene i en litt mindre bolle enn den første. Ha en klype salt og ½ ts vaniljepulver i. Pisk det stivt med en håndvisp. Pass på så du ikke overpisker.
-
Fold marengsen forsiktig inn i den andre røren med en ballongvisp eller en slikkepott.
-
Hell røren over i den smørte kakeformen og sett den inn i ovnen ca 50 minutter. Kaken skal være litt bevegelig i midten når du tar den ut, så ikke stek den for mye.
-
La kaken avkjøle seg helt i romtemperatur og deretter sett kaken i kjøleskapet i MINST to timer før du tar kaken ut av formen og skjærer i den. Dette er veldig viktig!
-
Pynt den gjerne med litt piska Gryr Til Matlaging hvis ønskelig. Dette er ikke nødvendig, men synes det er litt ekstra godt med den friske kremen på toppen.
-
Tips
Kaken bør lages litt i forveien siden den må avkjøles helt før servering.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Bløtkake uten melk
70 min |
Middels
Pistasjis
15 min |
Enkel