Bløtkake uten melk
- Middels
- 70 min
Endelig er det mulig å nyte en skikkelig laktosefri bløtkake for alle som ønsker å unngå melkeprodukter. Den er helt uten melk og blir midtpunktet på alle kakebord!
Ingredienser
- 12 porsjoner
Sukkerbrød
5 stk | egg |
170 g | sukker |
180 g | hvetemel |
1.5 ts | bakepulver |
1 ss | melkefri plantemargarin til smøring |
Fyll
4 dl | GRYR® Matfløyel |
1 ts | vaniljesukker |
3 dl | fryste bringebær, halvtinte |
Topping
4 dl | friske bringebær |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 160 °C. Pisk egg og sukker godt til luftig eggedosis, cirka 8-10 minutter med elektrisk pisk.
-
Bland mel og bakepulver og sikt det inn. Vend forsiktig sammen til akkurat blandet.
-
Dekk bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter, med bakepapir, og smør formen med margarin. Dryss med mel og bank ut overflødig mel. Fordel røren i formen og stek nederst i ovnen i 40-50 minutter eller til en kakenål kommer ut ren.
-
Avkjøl sukkerbrødet opp ned i formen på en rist. Løsne springformen og del sukkerbrødet i to. Pass på at det er helt avkjølt.
-
Pisk Gryr® Til Matlaging til stiv krem med vaniljesukker. Tilsett halvtinte bringebær og pisk til godt blandet. Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat, fordel halvparten av bringebærkremen utover og topp med den andre kakebunnen.
-
Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og sitronmelisse.
-
Tips
Ønsker du en mer tradisjonell bløtkake, kan du kle kaken med pisket Gryr Til Matlaging og fylle den med ditt favorittfyll.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Mini pavlova uten melk
90 min |
Enkel
Vaniljeis med salt karamellsaus
30 min |
Enkel