Pistasjis

  • Enkel
  • 15 min
Finalist i vår oppskriftskonkurranse på Instagram. @tresleiva har laget en lekker og god pistasj iskrem som kan nytes hele året, både til fest og hverdags.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
2 dl usaltet pistasjnøtt
7 dl GRYR® Matfløyel
1 stk avokado, stor
5 stk daddel
6 ss sukker, strøkne
0.5 ts matchapulver

Slik gjør du

    1. Kjør pistasjnøtter til fint i en blender. Ha i Gryr® Til Matlaging, avokado, dadler og sukker og kjør til en glatt blanding. Ha gjerne i matchapulver om du ønsker en grønnere is.
      Tips
      Finner du bare pistasjnøtter med salt, kan du skylde dem godt i varmt vann før du kjører dem i blanderen.
    2. Kjør blandingen i en iskremmaskin etter bruksanvisningen som følger med. Om du ikke har en iskremmaskin, kan du fryse blandingen i en brødform. Dryss gjerne noen hakkede pistasjnøtter over som pynt og frys over natten.
    3. Ta isen ut av fryseren ca. 30 minutter før servering eller til ønsket konsistens. Scoop ut kuler og dryss over pistasjnøtter.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av