Kremet melkefri pasta med kylling

  • Enkel
  • 20 min
Kylling med kremet pasta er en middagsklassiker! Prøv denne oppskriften fra smaafristelser som er helt fri for melk!

Ingredienser

  • 2 porsjoner
2 stk kyllingfilet
2 pakker bacon
175 g tagliatelle (glutenfri)
12 stk cherrytomat
1 stk vårløk
1.5 dl GRYR® Matfløyel
0.5 stk kyllingfond (Fond Cups Kylling)
2 ss GRYR® Smøreblid
frisk basilikum
Salt, pepper, chilipulver og tørket timian

Slik gjør du

    1. Kok opp vann. Skjær bacon i små biter. Krydre kyllingen med salt, pepper, chilipulver og timian. Del tomatene i 2-3 biter og grovhakk vårløk og basilikum.
    2. Sprøstek baconet i en stekepanne, legg det over på en tallerken. Ha i en ss plantemargarin i pannen og stek kyllingen i samme panne. Stekes på begge sider til kyllingen har fått en gyllen stekeskorpe og er gjennomstekt
    3. Kok pastaen «al dente». Ta vare på 1 dl av kokevannet når du heller av pastaen. Tilsett 1/2 fondcup i vannet og rør ut.
    4. Ha en ss smør i en kjele, fres vårløken lett. Tilsett 1,5 dl Gryr til Matlaging og 1 dl pastavann med fond over i kjelen med vårløken. Kok opp og la blandingen koke i 2 minutter, eller til den tykner noe. Dersom du ønsker den enda tykkere, kan den tyknes med litt maizenna. Smak til med salt og pepper.
    5. Bland pastaen sammen med sausen og vend inn bacon, kylling i biter, tomater og basilikum. Serveres umiddelbart!

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av