Kremet laktosefri kyllinggryte
- Enkel
- 25 min
En enkel og god hverdagsgryte med mye grønnsaker og fyldig karrismak. Med Gryr Til Matlaging får du en kremet konsistens, helt uten fløte.
Ingredienser
- 4 porsjoner
3 dl | ris |
2 stk | kyllingfilet |
1 ss | rapsolje |
0.5 stk | purre |
1 stk | rød paprika |
0.5 stk | brokkoli |
2 stk | gulrøtter |
2 ts | karripulver |
5 dl | grønnsaksbuljong |
2 dl | GRYR® Matfløyel |
1 ss | Maizenna maisstivelse |
litt frisk koriander til pynt |
Slik gjør du
-
-
Kok ris etter anvisning på pakken. Del kyllingfilet i biter og fres raskt i olje i en varm gryte til gylne, ca. 4 minutter.
-
Del purre, paprika, brokkoli og gulrøtter i biter og rør inn med karripulver. Fres i ca. 2 minutter.
-
Tilsett grønnsaksbuljong og Gryr Til Matlaging, og kok opp. La koke i 5-6 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomkokt.
-
Rør ut maisenna i et par ss kaldt vann og spe inn i sausen under omrøring mens den koker. Kok et par minutter til ønsket tykkelse og smak til med salt og pepper. Server kyllinggryten med kokt ris og frisk koriander.
-
Tips
Ønsker du å gjøre denne gryten vegetarisk, bytter du ut kylling med bønner eller kikerter. Fres da grønnsakene først og tilsett bønnene med buljongen.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Mexican Fiesta fra Emilie Nereng
30 min |
Enkel
Kremet pasta med soltørkede tomater
25 min |
Enkel