Kremet kyllinggryte

Kremet laktosefri kyllinggryte

  • Enkel
  • 25 min
En enkel og god hverdagsgryte med mye grønnsaker og fyldig karrismak. Med Gryr Til Matlaging får du en kremet konsistens, helt uten fløte. 

Ingredienser

  • 4 porsjoner
3 dl ris
2 stk kyllingfilet
1 ss rapsolje
0.5 stk purre
1 stk rød paprika
0.5 stk brokkoli
2 stk gulrøtter
2 ts karripulver
5 dl grønnsaksbuljong
2 dl GRYR® Matfløyel
1 ss Maizenna maisstivelse
litt frisk koriander til pynt

Slik gjør du

    1. Kok ris etter anvisning på pakken. Del kyllingfilet i biter og fres raskt i olje i en varm gryte til gylne, ca. 4 minutter.
    2. Del purre, paprika, brokkoli og gulrøtter i biter og rør inn med karripulver. Fres i ca. 2 minutter.
    3. Tilsett grønnsaksbuljong og Gryr Til Matlaging, og kok opp. La koke i 5-6 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomkokt.
    4. Rør ut maisenna i et par ss kaldt vann og spe inn i sausen under omrøring mens den koker. Kok et par minutter til ønsket tykkelse og smak til med salt og pepper. Server kyllinggryten med kokt ris og frisk koriander.
Tips
Ønsker du å gjøre denne gryten vegetarisk, bytter du ut kylling med bønner eller kikerter. Fres da grønnsakene først og tilsett bønnene med buljongen.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av