Bollefoccacia med vaniljekrem
- Enkel
- 60 min
Du har hørt om bolle, du har hørt om foccacia. Hvorfor ikke kombinere det beste av to verdener? Bilde og oppskrift av ellencknutsen
Ingredienser
- 12 porsjoner
Bolledeig
1 kg | hvetemel |
5 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
1.5 pakker | tørrgjær |
1 dl | sukrin gold |
0.5 dl | sukrin+ |
1 ss | yaconsirup (evt. honning eller hvitt sukker) |
100 g | GRYR® Smøreblid romtemperert |
1 stk | egg |
1 ts | kardemomme |
Vaniljekrem
4 stk | eggeplomme |
0.5 ts | vaniljepulver |
1 ss | sukrin+ |
2 ss | maizena |
4 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
Topping
Litt plantemargarin, sukrin gold og kanel til å ha på toppen | |
sukrinmelis eller vanlig melis |
Slik gjør du
-
-
Varm melken til den er fingervarm. Ha i egget, gjæren, yaconsirupen, sukrin gold, sukrin+ og kardemomme. Hell blandingen over i en bakebolle.
-
Ha i litt og litt Gryr Havredrikk og kjør i en kjøkkenmaskin. Elt i ca 10 minutt. Skjær smøret i biter og ha over i deigen. Elt i minst 5 minutter til. Deigen skal være smidig og slippe eltekroken. Legg til heving på lunt sted i 1-1 1/2 time.
-
Mens du venter lager du vaniljekremen. Visp sammen eggeplommer, vaniljepulver, sukrin+ og maizenna. Varm melken i en kjele til den nesten koker og hell over i eggeblandingen mens du samtidig rører.
-
Etterpå heller du blandingen tilbake i kjelen og lar den koke til du får en fyldigere krem (ca 7 minutter). Det er viktig at du rører hele tiden slik at den ikke brenner seg! Avkjøl og legg i kjøleskap.
-
Når bolledeigen er ferdig med å heve seg til ca dobbel størrelse, legger du den på et bakepapir på en langpanne. Form en firkant av deigen og etterhev i 30-45 minutt. Ha ovnen på 200°C med over og undervarme.
-
Smør bollefoccaciaen og dryss over sukrin Gold og kanel. Lag hull med fingrene og legg vaniljekrem over. Stek til den får en gylden farge, ca 15-20 minutter. Avkjøl og pynt med sukrinmelis eller vanlig melis
-
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Kanelboller uten melk
120 min |
Enkel
Saftige hveteboller helt uten melk!
30 min |
Enkel