Kanelboller uten melk

  • Enkel
  • 120 min
Nybakte kanelboller er noe av det beste som finnes. Bak disse som er uten meieriprodukter og smaker supergodt.

Ingredienser

  • 18 porsjoner
100 g sukker
0.25 ts salt
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
25 g fersk gjær
2 stk egg
8 dl Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell

Fyll

6 ss sukker
2 ss kanel

Pensling

1 stk egg (ev. Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell).

Slik gjør du

    1. Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Tilsett egg og Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og elt i 15 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller 20-25 minutter for hånd.
    2. Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på melet bord, del i to emner og kjevle ut til rektangler. Dryss over sukker og kanel, la det være igjen en tynn stripe på den ene siden uten fyll.
    3. Rull sammen og skjær rullen i 2-3 cm tykke skiver og legg dem over på bakepapirkledd stekeplate, la heve til dobbelt størrelse, i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C.
    4. Pisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
Tips
Fyll gjerne bollene med andre ting enn kanel og sukker, f.eks. syltetøy, sjokoladepålegg, epler og hakkede nøtter eller vaniljekrem. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av