Luftige hveteboller helt uten melk!

  • Enkel
  • 30 min
Nybakte boller er noe av det beste som finnes. Disse luftige og saftige bollene er fri for melk. 

Ingredienser

  • 24 porsjoner
100 g sukker
0.25 ts salt
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
25 g gjær
2 stk egg
8 dl Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell

Pensling

1 stk egg (Eventuelt Gryr Havredrikk Fyldig Naturell

Slik gjør du

    1. Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Tilsett egg og Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og elt i 15 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller 20-25 minutter for hånd.
    2. Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 1,5 time. Ha deigen ut på et melet bord og del i ca. 24 emner. Tilsett litt ekstra mel om deigen er for klissete. Trill til jevne boller og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve i 30 minutter.
    3. Sett ovnen på 210 °C. Pisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
Tips
   Du kan bake boller med rosiner eller sjokoladebiter ved å elte dem inn før utbaking. Ønsker du en litt sunnere variant, kan du tilsette 1 dl havregryn. Denne deigen kan også brukes til skolebrød, kanelboler eller bollekrans.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av