Plantebasert pizza med aubergine fra Sultne Gutter

  • Middels
  • 180 min
Har du lyst å prøve deg på en ordentlig god pizza hjemme? Denne oppskriften laget av Sultne Gutter viser deg steg for steg hvordan du kan lage en digg porsjonspizza hjemme med plantebaserte produkter fra GRYR®.

Ingredienser

  • 4 porsjoner

Til deigen:

500 g hvetemel, siktet (helst type 00)
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts gjær
0.5 dl olivenolje
3 dl vann

Til fyllet:

1 stk aubergine
1 ss olje til steking
400 g gode hermetiske tomater
1 fedd hvitløk
1 blad laurbærblad
1 pakke GRYR® Revet
0 litt olivenolje
7 blader basilikum til topping
0 litt chiliolje til topping

Slik gjør du

  1. Pizzadeig:

    1. Miks vann, olje, gjær, og sukker sammen. Bruk en visp hvis du skal lage deigen for hånd, eller bruk en kjøkkenmaskin hvis du har det.
    2. Ha i mel og salt. Elt eller kna deigen i minst 15 minutter. Deigen skal bli smidig og glatt.
    3. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over på den. La deigen hvile i 20 minutter under et kjøkkenhåndkle.
    4. Del deigen i fire like store emner. Trill emnene til runde baller og legg de på et godt oljet bakebrett. pass på at det er god avstand mellom hver ball. Dekk brettet med folie.
    5. La emnene på en melet kjøkkenbenk. Trykk og strekk de utover til tynne bunner. Ikke press på kantene.
  2. Fyllet:

    1. Knus tomatene i en kjele. Ha i et helt fedd hvitløk og laurblad. La det småkoke uten lokk i 20 minutter.
    2. Fjern hvitløksfeddet og laurbladet. Ha i en klunk olivenolje og smak til med salt.
    3. Skjær auberginen i tynne skiver. Stek de i olje til de har fått farge på begge sider. Salt skivene lett.
    4. Smør et tynt lag med tomatsaus over pizzabunnen. Topp med GRYR® Revet og aubergineskiver.
    5. Stek pizzaen på en forvarmet pizzastein, på maks over-og undervarme. Pizzaen er ferdig når skorpen er gyllenbrun. Det tar ofte ikke mer enn 4-5 minutter, så følg med.
    6. Topp med basilikum og chiliolje og nyt!

Flere oppskrifter du blir glad av