Ovnsbakt kylling med kremsaus

Ovnsbakt kylling med kremsaus

  • Enkel
  • 40 min
Lag middagen enkelt i én form i ovnen, og server et sunt og smaksrikt måltid i en fei. Kremsausen er helt uten melk. 

Ingredienser

  • 4 porsjoner
4 stk kyllinglår med skinn
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 stk sjalottløk
4 stk gulrot
250 g kålrot
1 stk søtpotet
1 stk persillerot
4 stk potet
1 stk hvitløksfedd
3 dl GRYR® Matfløyel
4 kvister timian

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C. Gni kyllinglårene godt med salt og pepper.
    2. Skrell og del sjalottløk i båter, og skrell og del gulrøtter, kålrot, søtpotet, persillerot og poteter i biter. Fordel alt utover en ildfast form.
    3. Del hvitløken i fedd og fordel i utover. Plasser kyllinglårene på toppen og hell over Gryr® Til Matlaging. Dryss over timian.
    4. Stek formen i ovnen i ca. 25 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene møre. Øs gjerne litt av fløtekraften over underveis.
Tips
Ønsker du mer smak på sausen kan du smake den til med litt soyasaus eller krydre med karri- eller paprikapulver.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av