Ovnsbakt kylling med kremsaus
- Enkel
- 40 min
Lag middagen enkelt i én form i ovnen, og server et sunt og smaksrikt måltid i en fei. Kremsausen er helt uten melk.
Ingredienser
- 4 porsjoner
4 stk | kyllinglår med skinn |
0.5 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
2 stk | sjalottløk |
4 stk | gulrot |
250 g | kålrot |
1 stk | søtpotet |
1 stk | persillerot |
4 stk | potet |
1 stk | hvitløksfedd |
3 dl | GRYR® Matfløyel |
4 kvister | timian |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 200 °C. Gni kyllinglårene godt med salt og pepper.
-
Skrell og del sjalottløk i båter, og skrell og del gulrøtter, kålrot, søtpotet, persillerot og poteter i biter. Fordel alt utover en ildfast form.
-
Del hvitløken i fedd og fordel i utover. Plasser kyllinglårene på toppen og hell over Gryr® Til Matlaging. Dryss over timian.
-
Stek formen i ovnen i ca. 25 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene møre. Øs gjerne litt av fløtekraften over underveis.
-
Tips
Ønsker du mer smak på sausen kan du smake den til med litt soyasaus eller krydre med karri- eller paprikapulver.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Kremet laktosefri kyllinggryte
25 min |
Enkel
Kremet fisk i form
30 min |
Enkel