Pasta med vegansk kremet tomatsaus fra Sultne Gutter

  • Enkel
  • 45 min
En oppskrift fra Sultne Gutter som gjør det enkelt for deg å lage en deilig, kremete pasta hjemme. Pastaen har en fantastisk smak, og med GRYR® Matfløyel og GRYR® Revet blir den helt vegansk. Prøv selv! 

Ingredienser

  • 2 porsjoner
200 g Rigatoni pasta (eller Penne)
1.5 dl GRYR® Matfløyel
1 porsjon GRYR® Revet
1 stk finhakket løk
1 stk finhakket gulrot
1 stk finhakket stilk stangselleri
2 fedd finhakket hvitløk
0.5 ts tørket chiliflak (smak og juster mengden)
1 ss tørket oregano
400 g hermetiske tomater (hele)
2 ss rødvinseddik
1 bunt frisk basilikum
1 ss olje til steking
1 ts salt (smak og juster mengden)

Slik gjør du

    1. Varm opp olje i en panne. Ha i løk, gulrot, stangselleri og en god klype salt. Stek på middels varme til alt er mykt (ca 15 min).
    2. Ha i hvitløk, chilliflak, og oregano. Stek i et par minutter.
    3. Knus tomatene i hånda og ha de i panna. Ha i rødvinseddik. La det småputre uten lokk i 15- 20 minutter.
    4. Rør GRYR Matfløyel inn i tomatsausen og hold den varm.
    5. Kok pastaen i godt saltet vann. Når pastaen er al dente, rører du den inn i tomatsausen.
    6. Rør inn GRYR®Revet, en liten øse pastavann og basilikumsblader. Rør godt 1-2 minutter til sausen har blitt fyldig og jevn. Smak til med salt.
    7. Topp med GRYR® Revet og nyt!

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av