Gratinerte poteter uten fløte
- Enkel
- 60 min
Ja, du kan få kremede, gratinerte poteter helt uten melk, fløte og ost. Disse gjør seg både til hverdags og fest.
Ingredienser
- 4 porsjoner
1 ss | GRYR® Smøreblid |
600 g | potet |
2 stk | hvitløksfedd |
4 ss | hakkede urter, f.eks timian, gressløk, persille |
1 ts | flaksalt |
1 ts | nykvernet pepper |
0.5 ts | revet muskatnøtt |
3 dl | GRYR® Matfløyel |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form, ca. 20 x 20 cm, med plantemargarin.
-
Skjær poteter i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og legg et lag i formen, gjerne litt overlappende. Finriv litt hvitløk over, krydre med salt, pepper og muskat, og dryss over urter. Gjenta lagene 2-3 ganger.
-
Hell over Gryr® Til Matlaging og stek i ovnen i ca. 45 minutter eller til potetene er møre og toppen gyllen.
-
Tips
Ønsker du en «lettere» variant kan du bytte ut halvparten av Gryr® Til Matlaging med Gryr® Havredrikk Naturell Fyldig eller grønnsaks-kraft.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Vegansk pasta alfredo
30 min |
Enkel
Pai med kylling og spinat
45 min |
Enkel