Gratinerte poteter uten fløte

  • Enkel
  • 60 min
Ja, du kan få kremede, gratinerte poteter helt uten melk, fløte og ost. Disse gjør seg både til hverdags og fest.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 ss GRYR® Smøreblid
600 g potet
2 stk hvitløksfedd
4 ss hakkede urter, f.eks timian, gressløk, persille
1 ts flaksalt
1 ts nykvernet pepper
0.5 ts revet muskatnøtt
3 dl GRYR® Matfløyel

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form, ca. 20 x 20 cm, med plantemargarin.
    2. Skjær poteter i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og legg et lag i formen, gjerne litt overlappende. Finriv litt hvitløk over, krydre med salt, pepper og muskat, og dryss over urter. Gjenta lagene 2-3 ganger.
    3. Hell over Gryr® Til Matlaging og stek i ovnen i ca. 45 minutter eller til potetene er møre og toppen gyllen.
Tips
Ønsker du en «lettere» variant kan du bytte ut halvparten av Gryr® Til Matlaging med Gryr® Havredrikk Naturell Fyldig eller grønnsaks-kraft.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av