Grønnsaksgrateng med pasta

  • Enkel
  • 35 min
En klassisk hverdagsrett med kremet, melkefri saus

Ingredienser

  • 4 porsjoner
4 dl fullkornpasta
1 stk purre
4 stk gulrøtter
1 stk blomkål
2 dl erter
150 g spinat
1 dl brødrasp (f.eks: Panko)

Hvit saus

2 ss plantemargarin
3 ss hvetemel
4 dl Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Slik gjør du

    1. Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og la dampe av. Sett ovnen på 220 °C og smør en ildfast form, ca. 20 x 30 cm, med margarin.
    2. Del purre og gulrot i skiver, blomkål og paprika i biter, og kok raskt i en gryte med lettsaltet vann, ca. 5 minutter. La erter koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet.
    3. Smelt margarin i en liten kjele på medium varme og rør inn hvetemel til en jevn blanding.
    4. Spe gradvis med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, la det koke opp mellom hver gang, til all havredrikken er i. La småkoke et par minutter eller til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
    5. Vend inn kokt pasta, kokte grønnsaker og spinat. Fordel utover i den ildfaste formen, dryss brødrasp over toppen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til overflaten er gyllen.
Tips
Ønsker du å tilsette protein, kan du vende inn tofubiter, soyaprotein eller grillet kylling.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av