Grønnsaksgrateng med pasta
- Enkel
- 35 min
En klassisk hverdagsrett med kremet, melkefri saus
Ingredienser
- 4 porsjoner
4 dl | fullkornpasta |
1 stk | purre |
4 stk | gulrøtter |
1 stk | blomkål |
2 dl | erter |
150 g | spinat |
1 dl | brødrasp (f.eks: Panko) |
Hvit saus
2 ss | GRYR® Smøreblid |
3 ss | hvetemel |
4 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
0.5 ts | salt |
0.25 ts | pepper |
Slik gjør du
-
-
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og la dampe av. Sett ovnen på 220 °C og smør en ildfast form, ca. 20 x 30 cm, med margarin.
-
Del purre og gulrot i skiver, blomkål og paprika i biter, og kok raskt i en gryte med lettsaltet vann, ca. 5 minutter. La erter koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet.
-
Smelt margarin i en liten kjele på medium varme og rør inn hvetemel til en jevn blanding.
-
Spe gradvis med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, la det koke opp mellom hver gang, til all havredrikken er i. La småkoke et par minutter eller til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
-
Vend inn kokt pasta, kokte grønnsaker og spinat. Fordel utover i den ildfaste formen, dryss brødrasp over toppen og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til overflaten er gyllen.
-
Tips
Ønsker du å tilsette protein, kan du vende inn tofubiter, soyaprotein eller grillet kylling.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Vegansk pai med grønnsaker
60 min |
Enkel
Ovnsbakt kylling med kremsaus
40 min |
Enkel