Vegansk pai med grønnsaker

  • Enkel
  • 60 min
Denne paien er vegansk med sprø bunn og saftig fyll av polenta og grønnsaker. Uten melk, egg og kjøtt.

Ingredienser

  • 6 porsjoner

Paibunn

2 dl havremel
2.5 dl hvetemel
1 dl grovhakkede valnøtter
1 ts salt
100 g plantemargarin
2 ts tørket oregano
0.5 dl Gryr® Havredrikk Naturell

Fyll

1 stk squash
2 stk tomat
1 stk rødløk
150 g sopp
125 g spinat
100 g soltørket tomat
2.5 dl vann
1.5 dl Gryr® Havredrikk Naturell
1 dl polenta
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Kjør mel, hakkede valnøtter og salt til finmalt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett margarin og oregano og kjør til blandet. Tilsett Gryr® Havredrikk Naturell og elt til deigen samler seg.
    2. Press deigen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter, og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 15 minutter.
      Tips
      Du kan forsteke bunnen dagen i forveien om du ønsker.
    3. Del squash, tomat, rødløk og sopp i tynne skiver. Vask og rens spinat og grovhakk soltørkede tomater.
    4. Kok opp vann og Gryr® Havredrikk Naturell. Visp inn polenta og krydder og småkoke under stadig omrøring i ca. 3 minutter eller til den tykner. Vend inn spinat.
    5. Fordel polentafyllet i paiformen og fordel grønnsakene utover. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. La avkjøle seg i 10 minutter før servering så fyllet får satt seg.
Tips
Dårlig tid? Kjøp en ferdigbunn

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av