Fiskegrateng uten melk

  • Enkel
  • 40 min
En kremet og fyldig fiskegrateng med hvit fisk og grønnsaker. Perfekt middagsmat for hele familien!

Ingredienser

  • 4 porsjoner
400 g hvit fiskefilet
2 dl makaroni
0.25 stk purre
2 ss plantemargarin
3 ss hvetemel
4 dl Gryr® Havredrikk Naturell
0.5 ts salt
0.25 ts malt muskat
3 stk egg
100 dl strøkavring (evt. Panko)
Plantemargarin til smøring

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form, ca. 20 x 30 cm, med margarin. Del fisk i biter.
    2. Kok makaroni etter anvisning på pakken, hell av vannet og la dampe av seg. Del purre i skiver.
    3. Lag hvit saus ved å smelte margarin i en kjele. Rør inn mel til en jevn blanding og spe gradvis med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, la det koke opp mellom hver gang, til all havredrikken er i. La småkoke et par minutter eller til sausen tykner. Smak til med salt og muskat.
    4. Ta sausen av kjele og avkjøl litt. Pisk inn ett og ett egg til en glatt saus. Vend inn fisk, kokt makaroni og purre. Ha alt over i den ildfaste formen, dryss over strøkavring og stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen.
Tips
Har du kokt fisk til overs, kan du bruke det.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av