Fiskegrateng uten melk
- Enkel
- 40 min
En kremet og fyldig fiskegrateng med hvit fisk og grønnsaker. Perfekt middagsmat for hele familien!
Ingredienser
- 4 porsjoner
400 g | hvit fiskefilet |
2 dl | makaroni |
0.25 stk | purre |
2 ss | GRYR® Smøreblid |
3 ss | hvetemel |
4 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
0.5 ts | salt |
0.25 ts | malt muskat |
3 stk | egg |
1 dl | strøkavring (evt. Panko) |
Plantemargarin til smøring |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 200 °C og smør en ildfast form, ca. 20 x 30 cm, med margarin. Del fisk i biter.
-
Kok makaroni etter anvisning på pakken, hell av vannet og la dampe av seg. Del purre i skiver.
-
Lag hvit saus ved å smelte margarin i en kjele. Rør inn mel til en jevn blanding og spe gradvis med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, la det koke opp mellom hver gang, til all havredrikken er i. La småkoke et par minutter eller til sausen tykner. Smak til med salt og muskat.
-
Ta sausen av kjele og avkjøl litt. Pisk inn ett og ett egg til en glatt saus. Vend inn fisk, kokt makaroni og purre. Ha alt over i den ildfaste formen, dryss over strøkavring og stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen.
-
Tips
Har du kokt fisk til overs, kan du bruke det.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Kremet fisk i form
30 min |
Enkel
Fiskesuppe uten fløte
30 min |
Enkel