Melkefrie croque madame fra Sultne Gutter
- Middels
- 15 min
Prøv denne melkefrie varianten på smakfulle croque madame!
Ingredienser
- 2 porsjoner
4 skiver | loff (eller landbrød) |
4 skiver | røkt skinke |
2 ss | GRYR® Smøreblid |
1 ss | hvetemel |
2 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
2 porsjoner | GRYR® Revet |
0.5 ts | finrevet muskat |
2 ts | Dijonsennep |
2 stk | egg |
1 litt | salt (smak til og juster) |
1 litt | pepper (smak til og juster) |
1 litt | olivenolje |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 250 grader over- og undervarme.
-
Smelt plantemargarin i en liten kjele. Ha i mel og visp til en jevn blanding. La dette steke i et par minutter mens du visper.
-
Rør inn GRYR Fyldig havredrikk. La det småkoke i et par minutter til sausen har blitt ordentlig tjukk. Visp jevnt og trutt for å gjøre sausen jevn og for å unngå at den svir seg
-
Skru av varmen. Rør inn muskat og halvparten av GRYR Revet. Smak til med salt og pepper.
-
Legg brødskivene på en rist med bakepapir. Ha på litt olivenolje. Rist skivene lett i ovnen.
-
Spre et tynt lag sennep på to av skivene. Topp med skinke, saus og GRYR Revet. Legg en brødskive oppå. Grill i ovnen i et par minutter.
-
Spre et lag saus på toppen av hver toast og grill videre til toastene har fått skikkelig farge.
-
Topp med speilegg, salt og pepper. Spis!
-
Flere oppskrifter du blir glad av
Vegetarpai
40 min |
Enkel
Omelett med grønnsaker
35 min |
Enkel