Melkefrie croque madame fra Sultne Gutter

  • Middels
  • 15 min
Prøv denne melkefrie varianten på smakfulle croque madame! 

Ingredienser

  • 2 porsjoner
4 skiver loff (eller landbrød)
4 skiver røkt skinke
2 ss GRYR® Smøreblid
1 ss hvetemel
2 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
2 porsjoner GRYR® Revet
0.5 ts finrevet muskat
2 ts Dijonsennep
2 stk egg
1 litt salt (smak til og juster)
1 litt pepper (smak til og juster)
1 litt olivenolje

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 250 grader over- og undervarme.
    2. Smelt plantemargarin i en liten kjele. Ha i mel og visp til en jevn blanding. La dette steke i et par minutter mens du visper.
    3. Rør inn GRYR Fyldig havredrikk. La det småkoke i et par minutter til sausen har blitt ordentlig tjukk. Visp jevnt og trutt for å gjøre sausen jevn og for å unngå at den svir seg
    4. Skru av varmen. Rør inn muskat og halvparten av GRYR Revet. Smak til med salt og pepper.
    5. Legg brødskivene på en rist med bakepapir. Ha på litt olivenolje. Rist skivene lett i ovnen.
    6. Spre et tynt lag sennep på to av skivene. Topp med skinke, saus og GRYR Revet. Legg en brødskive oppå. Grill i ovnen i et par minutter.
    7. Spre et lag saus på toppen av hver toast og grill videre til toastene har fått skikkelig farge.
    8. Topp med speilegg, salt og pepper. Spis!

Flere oppskrifter du blir glad av