Gulrotkake med melkefri krem

  • Enkel
  • 30 min
En saftig og kremet gulrotkake uten melk er perfekt til både hverdag og fest. Man kan også bytte ut egg med ekstra bakepulver, slik at den blir helt vegansk. 

Ingredienser

  • 20 porsjoner
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
2.5 dl lyst rørsukker
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
0.5 ts muskat
0.5 ts salt
1.5 dl eplemos
2.5 dl GRYR® Matfløyel
0.5 dl rapsolje
5 dl gulrot, revet

Kremglasur

60 g bløtlagte macadamianøtter
70 g bløtlagte cashewnøtter
1 dl GRYR® Matfløyel
2 ss lønnesirup
4 ss melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft

Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 180 °C. Pisk egg, vaniljesukker og rårørsukker til en jevn og luftig eggedosis.
    2. Ha i mel, bakepulver, kanel, muskat og salt og visp til akkurat blandet. Tilsett eplemos/syltetøy, Gryr® Til Matlaging og olje og pisk til en glatt og jevn røre.
    3. Vend inn revet gulrot og fordel røren i en liten langpanne, ca. 30 x 16 cm, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 35 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl helt.
    4. Nøttene til glasuren må bløtlegges i kaldt vann, minst 3-4 timer, men helst over natten. Skyll godt og la renne av seg før bruk.
    5. Kjør bløtlagte nøtter, Gryr® Til Matlaging, lønnesirup, vaniljesukker og sitronsaft i en kraftig blender eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn krem. Skrap ned langs kantene med jevne mellomrom. Spe med litt ekstra Gryr om blandingen blir for tykk. Sett kaldt i ca. 30 minutter før bruk.
    6. Fordel kremen utover kaken og server. Pynt gjerne med litt ekstra revet gulrot.
Tips
Om du ønsker å droppe egg, må du legge til litt ekstra bakepulver for at kaken skal bli luftig.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av