Salte karameller uten fløte

  • Enkel
  • 60 min
Fløtekarameller hører julen til og med Gryr Til Matlaging blir de helt fri for melk. Disse har litt salt i seg for å balansere ut sødmen. Da blir de ekstra gode.

Ingredienser

  • 20 porsjoner
3 dl GRYR® Matfløyel
1 dl lys sirup
2 dl lyst rørsukker
2 ts flaksalt

Slik gjør du

    1. Kok opp Gryr® Til Matlaging, sirup, sukker og salt under omrøring i en tykkbunnet kjele. La det koke til karamell, ca. 122-124 °C. Bruk et sukkertermometer så har du full kontroll.
    2. Fordel karamellmassen i en form, ca. 15 x 15 cm, dekket med bakepapir penslet med olje. Dryss over litt ekstra flaksalt. Avkjøl til stiv.
    3. Hvelv karamellen ut på en fjøl og del i biter med en skarp kniv. Pakk inn i cellofan om ønskelig.
Tips
Har du ikke et sukkertermometer, kan du sjekke om karamellen har høy nok temperatur ved å ta dråpetesten. Ha en dråpe karamell i et glass med kaldt vann for å sjekke konsistensen. Når du kan forme karamellen til en fast kule, har den kokt ferdig. Det tar mellom 20 – 40 minutter.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av