Salte karameller uten fløte
- Enkel
- 60 min
Fløtekarameller hører julen til og med Gryr Til Matlaging blir de helt fri for melk. Disse har litt salt i seg for å balansere ut sødmen. Da blir de ekstra gode.
Ingredienser
- 20 porsjoner
3 dl | GRYR® Matfløyel |
1 dl | lys sirup |
2 dl | lyst rørsukker |
2 ts | flaksalt |
Slik gjør du
-
-
Kok opp Gryr® Til Matlaging, sirup, sukker og salt under omrøring i en tykkbunnet kjele. La det koke til karamell, ca. 122-124 °C. Bruk et sukkertermometer så har du full kontroll.
-
Fordel karamellmassen i en form, ca. 15 x 15 cm, dekket med bakepapir penslet med olje. Dryss over litt ekstra flaksalt. Avkjøl til stiv.
-
Hvelv karamellen ut på en fjøl og del i biter med en skarp kniv. Pakk inn i cellofan om ønskelig.
-
Tips
Har du ikke et sukkertermometer, kan du sjekke om karamellen har høy nok temperatur ved å ta dråpetesten. Ha en dråpe karamell i et glass med kaldt vann for å sjekke konsistensen. Når du kan forme karamellen til en fast kule, har den kokt ferdig. Det tar mellom 20 – 40 minutter.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Sjokoladetrøfler uten fløte
25 min |
Enkel
Fudge med smak av jul
35 min |
Enkel