Vaniljeis med salt karamellsaus
- Enkel
- 30 min
Vaniljeis laget helt uten melk. Toppet med salt karamellsaus og glaserte nøtter så blir det både søtt, salt og skikkelig digg!
Ingredienser
- 4 porsjoner
Vaniljeis
1 stk | vaniljestang |
6 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
2 dl | GRYR® Matfløyel |
200 g | sukker |
5 stk | eggeplomme |
Salt karamellsaus
200 g | lyst rørsukker |
1 dl | lys sirup |
2 ss | vann |
3 dl | GRYR® Matfløyel |
2 ts | flaksalt |
Glaserte nøtter
0.5 stk | rød chili |
1 kvist | rosmarin |
100 g | nøtter |
1 ts | flaksalt |
2 ss | sukker |
Slik gjør du
-
-
Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Kok opp Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, Gryr® Til Matlaging, vaniljestang og frø. Trekk kjelen til side og la trekke i 20 minutter under lokk.
-
Pisk egg og sukker til eggedosis og rør inn i melkeblandingen. Varm opp under omrøring til den tykner. Blandingen skal holde ca. 80 grader. Sil over i en bolle og avkjøl helt i kjøleskap. Kjør til is i iskremmaskin. Ha ismassen over i form og frys helt.
-
Lag karamell. Kok opp sukker, sirup og vann, la karamellisere til gyllent i ca. 10 minutter. Følg med hele tiden. Tilsett salt og Gryr® Til Matlaging, rør godt til alt er jevnt blandet. La avkjøle, rør av og til under avkjøling.
-
Finsnitt chili og grovhakk rosmarin til nøttene. Varm en stekepanne og rist nøttene noen minutter. Dryss over sukker og la smelte i pannen.
-
Tilsett salt, hakket chili og rosmarin vend godt slik at nøttene er dekket av karamell. Hell nøtteblandingen over på bakepapir. Separer nøttene så de ikke klistrer seg for mye sammen og la avkjøle helt.
-
Server is med karamellsaus og glaserte nøtter
-
Tips
Du kan server isen med friske bær og pisket Gryr® til matlaging for variasjon.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Bringebær-iskrem med mørk sjokolade
15 min |
Enkel
Pistasjis
15 min |
Enkel