Sjokoladetrøfler uten fløte

  • Enkel
  • 25 min
Mektig konfekt hører julen til. Disse smaksbombene er perfekte til kaffen.

Ingredienser

  • 20 porsjoner
3 dl GRYR® Matfløyel
400 g mørk sjokolade 70 %
4 ss kakao
4 ss kokosmasse

Slik gjør du

    1. Smelt sjokolade i vannbad eller med mikrobølgeovn.
    2. Varm opp Gryr® Til Matlaging til rett under kokepunktet. Hell Gryr® Til Matlaging i sjokoladen og rør raskt sammen til en glatt konsistens. Ikke jobb med massen for lenge, da kan den skille seg. Hell over i en form og sett i kjøleskapet til stiv.
    3. Bruk en skje eller et kulejern og form kuler. Rull kulene i kakao og/eller kokosmasse og oppbevar kaldt.
Tips
 Smaksett gjerne sjokoladeblandingen med litt konjakk, rom, appelsinlikør, honning, espresso, sitrussaft eller chai-te. Kulene kan også dyppes i smeltet sjokolade. Hva slags sjokolade du bruker kan påvirke resultatet da fettet i noen laktosefrie sjokolader kan skille seg litt. Det har ingenting å si for smaken, så finn fram til din favoritt avhengig av hvilke hensyn du må ta.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av