Pinneis med sjokolade og brente mandler

  • Enkel
  • 20 min
Disse kremede sjokolade-ispinnene har smak av jul med knasende brente mandler. Velger du riktig sjokolade er de helt laktosefrie!

Ingredienser

  • 6 porsjoner
100 g mørk sjokolade 70 %
1 stk banan
4 ss lønnesirup
2 ts vaniljesukker
3 dl GRYR® Matfløyel
0.5 ts flaksalt

Brente mandler

50 g sukker
1 ss vann
100 g mandler

Pynt

100 g mørk sjokolade 70 %

Slik gjør du

    1. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn.
    2. Ha banan, lønnesirup, vaniljesukker, Gryr® Til Matlaging, salt og smeltet sjokolade i en kjøkkenmaskin med knivblad, og kjør til en glatt røre.
    3. Fordel røren i pinneis-former og slå ut luftboblene ved å dunke dem lett mot underlaget. Sett i fryseren natten over eller til godt frosset.
    4. Smelt sukker med vann i en stekepanne til gyllen karamell. Ikke rør, men vri litt forsiktig på pannen. Vend i mandler og rør til godt dekket.
    5. Hell de glaserte mandlene utover et stykke matpapir og spre dem litt fra hverandre. Avkjøl og grovhakk.
    6. Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Ta iskremen ut av formene, dypp raskt i sjokolade og så i hakkede brente mandler. Legg tilbake i fryseren til rett før servering.
      Tips
      Du kan pynte med andre nøtter, f.eks. pistasjnøtter, eller frysetørkede bær, knuste polkagriser eller bare spise ispinnene som de er. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av