Sjokoladekake uten melk
- Enkel
- 50 min
En saftig, melkefri sjokoladekake toppet med masse sjokoladekrem. Lag en langpanne så alle kan få!
Ingredienser
- 20 porsjoner
6 stk | egg |
300 g | sukker |
600 g | hvetemel |
200 g | havremel |
250 g | GRYR® Smøreblid |
2 ts | bakepulver |
2 ts | natron |
2 ts | vaniljesukker |
5 ss | bakekakao |
6 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
Sjokoladekrem
3 dl | GRYR® Matfløyel |
100 g | mørk sjokolade |
1 dl | sukker |
Topping
1 dl | kokosmasse |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 200 °C og dekk en langpanne, ca. 30x40 cm, med bakepapir.
-
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt plantemargarin, avkjøl litt. Bland hvetemel, havremel, bakepulver, vaniljesukker, natron og kakao. Rør inn vekselsvis med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og plantemargarin til en glatt og jevn røre.
-
Ha deigen i formen og stek midt i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.
-
Varm opp Gryr® Til Matlaging til rett under kokepunktet. Del sjokolade i biter og rør ut i den varme væsken til helt smeltet. Avkjøl blandingen i ca. 30 minutter og pisk opp med en elektrisk pisk til en luftig krem. Fordel utover kaken og pynt med kokos.
-
Tips
Dette er ikke en veldig søt sjokoladekake og har kanskje en mer voksen smak enn det man er vant til. Tilsett gjerne mer sukker eller annet søtstoff i både kaken og desserten om du ønsker en søtere variant.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Melkefri suksessterte
50 min |
Enkel
Gulrotkake med melkefri krem
30 min |
Enkel