Sjokoladekake uten melk

  • Enkel
  • 50 min
En saftig, melkefri sjokoladekake toppet med masse sjokoladekrem. Lag en langpanne så alle kan få!

Ingredienser

  • 20 porsjoner
6 stk egg
300 g sukker
600 g hvetemel
200 g havremel
250 g GRYR® Smøreblid
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
5 ss bakekakao
6 dl GRYR® Fyldig Havredrikk

Sjokoladekrem

3 dl GRYR® Matfløyel
100 g mørk sjokolade
1 dl sukker

Topping

1 dl kokosmasse

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C og dekk en langpanne, ca. 30x40 cm, med bakepapir.
    2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt plantemargarin, avkjøl litt. Bland hvetemel, havremel, bakepulver, vaniljesukker, natron og kakao. Rør inn vekselsvis med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og plantemargarin til en glatt og jevn røre.
    3. Ha deigen i formen og stek midt i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.
    4. Varm opp Gryr® Til Matlaging til rett under kokepunktet. Del sjokolade i biter og rør ut i den varme væsken til helt smeltet. Avkjøl blandingen i ca. 30 minutter og pisk opp med en elektrisk pisk til en luftig krem. Fordel utover kaken og pynt med kokos.
Tips
Dette er ikke en veldig søt sjokoladekake og har kanskje en mer voksen smak enn det man er vant til. Tilsett gjerne mer sukker eller annet søtstoff i både kaken og desserten om du ønsker en søtere variant.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av