Melkefri suksessterte

  • Enkel
  • 50 min
En klassiker på kakebordet ved alle anledninger. Du lager den enkelt melkefri!

Ingredienser

  • 8 porsjoner

Nøttebunn

4 stk eggehvite
150 g melis
150 g nøtter

Suksesskrem

8 stk eggeplomme
2 dl GRYR® Matfløyel
200 g sukker
0.5 ts salt
2 ts vaniljesukker
300 g GRYR® Smøreblid

Pynt

100 g mørk sjokolade
4 ss hakket pistasjnøtt

Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen 160 °C og dekk bunnen av en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir.
    2. Stivpisk eggehviter til stiv marengs. Kjør melis og nøtter til finmalt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Vend inn i marengsen til akkurat blandet.
    3. Fordel marengsdeigen i formen og stek i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl helt i formen.
    4. Rør sammen eggeplommer, Gryr® Til Matlaging, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele. Kok opp under konstant omrøring på middels høy varme til kremen er stiv. Avkjøl noe og rør inn kald margarin i biter til en jevn krem. Sett kremen kaldt i noen minutter slik at den får satt seg.
    5. Fordel kremen utover bunnen og sett kaldt til kremen har satt seg. Smelt sjokolade i vannbad, drypp over kaken og dryss over hakkede nøtter.
Tips
Denne kaken kan gjerne lages dagen før. Den er også godt egnet til å fryses.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av