Melkefri suksessterte
- Enkel
- 50 min
En klassiker på kakebordet ved alle anledninger. Du lager den enkelt melkefri!
Ingredienser
- 8 porsjoner
Nøttebunn
4 stk | eggehvite |
150 g | melis |
150 g | nøtter |
Suksesskrem
8 stk | eggeplomme |
2 dl | GRYR® Matfløyel |
200 g | sukker |
0.5 ts | salt |
2 ts | vaniljesukker |
300 g | GRYR® Smøreblid |
Pynt
100 g | mørk sjokolade |
4 ss | hakket pistasjnøtt |
Slik gjør du
-
-
Forvarm ovnen 160 °C og dekk bunnen av en springform, 22-24 cm i diameter, med bakepapir.
-
Stivpisk eggehviter til stiv marengs. Kjør melis og nøtter til finmalt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Vend inn i marengsen til akkurat blandet.
-
Fordel marengsdeigen i formen og stek i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl helt i formen.
-
Rør sammen eggeplommer, Gryr® Til Matlaging, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele. Kok opp under konstant omrøring på middels høy varme til kremen er stiv. Avkjøl noe og rør inn kald margarin i biter til en jevn krem. Sett kremen kaldt i noen minutter slik at den får satt seg.
-
Fordel kremen utover bunnen og sett kaldt til kremen har satt seg. Smelt sjokolade i vannbad, drypp over kaken og dryss over hakkede nøtter.
-
Tips
Denne kaken kan gjerne lages dagen før. Den er også godt egnet til å fryses.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
17. Mai Pavlova uten melk
90 min |
Enkel
Gulrotkake med melkefri krem
30 min |
Enkel