Sitronkake fra Sultne Gutter

  • Enkel
  • 20 min
Lyst på en deilig sitronkake? Prøv Sultne Gutters oppskrift på plantebasert sitronkake med GRYR!

Ingredienser

  • 8 porsjoner
200 g GRYR® Smøreblid
250 g sukker
2 stk egg
3 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 stk sitronskall Finrevet skall fra 1 sitron, bruk resten i sitronlaken

Til sitronlaken

1 stk sitronsaft Saft fra 1 sitron
100 g sukker

Topping

1 boks GRYR® Matfløyel kan sløyfes

Slik gjør du

    1. Varm opp ovnen til 160 grader over - og undervarme.
    2. Pisk GRYR Smøreblid og sukker luftig og hvitt.
    3. Rør inn eggene.
    4. Tilsett GRYR Fyldig havredrikk gradvis.
    5. Rør inn mel, bakepulver og sitronskall.
    6. Dekk en ildfast form med bakepapir og hell i røra.
    7. Sett forma på nederste rille og bak i 45-50 minutter. Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom kaka for å sjekke om den er ferdig. Hvis kniven/pinnen er ren, er kaka ferdig.
    8. Løft kaka forsiktig ut av forma og legg den på en rist.
    9. Bland sukker og sitronsaft til sitronlaken. Lag små hull i kaka med en spiss kniv eller gaffel og pensle kaka med sitronlaken.
    10. La kaka kjøle seg ned før du skjærer den opp.
    11. Spis. Gjerne med pisket GRYR Matfløyel.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av