Fudge med smak av jul
- Enkel
- 35 min
Fudge er lett å lage til mange og kan nytes til kaffen eller gis bort i gave. Disse er helt melkefri!
Ingredienser
- 20 porsjoner
2 dl | GRYR® Matfløyel |
200 g | brunt sukker |
100 g | sirup |
1 ss | kakao |
2 ts | vaniljesukker |
100 g | mørk sjokolade 70 % |
1 dl | nøtter |
4 ss | tørkede tranebær |
4 ss | tørket aprikos |
Slik gjør du
-
-
Varm opp Gryr® Til Matlaging, sukker, sirup, kakao og vaniljesukker i en tykkbunnet kjele på svak varme og rør med en tresleiv eller slikkepott til godt blandet og sukkeret har smeltet.
-
Hakk sjokolade og rør inn til smeltet. Kok opp og la småkoke uten omrøring til blandingen tykner og når ca. 114 °C, ca. 10-15 minutter. Blandingen vil skille seg noe på en viss temperatur, men vil samle seg igjen når temperaturen synker.
-
Sett gryten over i et kaldt vannbad og pisk til blandingen har en jevn, kremaktig konsistens, samler seg og er noe avkjølt. Vend inn hakkede nøtter og tørket frukt.
-
Kle en form, ca. 15 x 15 cm med bakepapir og hell blandingen i. Avkjøl og skjær i biter.
-
Tips
Du kan variere konsistensen på fudgen ved å øke eller minske mengden Gryr® Til Matlaging. Du kan også droppe kakao om du ønsker en mildere sjokoladesmak. Hvor høy temperatur blandingen når, vil ha noe å si for konsistensen. Blir ikke fudgen stiv nok, har du nok ikke fått den varm nok.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Sjokoladetrøfler uten fløte
25 min |
Enkel
Mini pavlova uten melk
90 min |
Enkel