Fudge med smak av jul

  • Enkel
  • 35 min
Fudge er lett å lage til mange og kan nytes til kaffen eller gis bort i gave. Disse er helt melkefri! 

Ingredienser

  • 20 porsjoner
2 dl GRYR® Matfløyel
200 g brunt sukker
100 g sirup
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade 70 %
1 dl nøtter
4 ss tørkede tranebær
4 ss tørket aprikos

Slik gjør du

    1. Varm opp Gryr® Til Matlaging, sukker, sirup, kakao og vaniljesukker i en tykkbunnet kjele på svak varme og rør med en tresleiv eller slikkepott til godt blandet og sukkeret har smeltet.
    2. Hakk sjokolade og rør inn til smeltet. Kok opp og la småkoke uten omrøring til blandingen tykner og når ca. 114 °C, ca. 10-15 minutter. Blandingen vil skille seg noe på en viss temperatur, men vil samle seg igjen når temperaturen synker.
    3. Sett gryten over i et kaldt vannbad og pisk til blandingen har en jevn, kremaktig konsistens, samler seg og er noe avkjølt. Vend inn hakkede nøtter og tørket frukt.
    4. Kle en form, ca. 15 x 15 cm med bakepapir og hell blandingen i. Avkjøl og skjær i biter.
Tips
Du kan variere konsistensen på fudgen ved å øke eller minske mengden Gryr® Til Matlaging. Du kan også droppe kakao om du ønsker en mildere sjokoladesmak. Hvor høy temperatur blandingen når, vil ha noe å si for konsistensen. Blir ikke fudgen stiv nok, har du nok ikke fått den varm nok.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av