Saftig eplekake uten melk

  • Enkel
  • 75 min
En saftig og god eplekake som dette faller i smak hos store og små. Inspirert av italienerne, er kaken laget med olivenolje og smaksatt med sitron. Topp den med pisket Gryr® Til Matlaging!

Ingredienser

  • 4 porsjoner
2 dl olivenolje, extra virgin
2 stk egg
1 stk sitron, skall og saft
2 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
2.5 dl rårørsukker
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 stk eple
1 ts kanel

Til servering

3 dl GRYR® Matfløyel

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 170 °C. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, med olivenolje og dryss med mel. Rist ut overflødig mel.
    2. Pisk sammen olivenolje, egg, sitronskall og -saft, Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og sukker til godt blandet. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen, og vend inn gradvis. Ikke rør for mye, men til akkurat blandet.
    3. Del epler i båter og fordel halvparten i formen. Helle over kakerøren og topp med resten av eplene. Dryss over kanel.
    4. Stek i ovnen i ca. 1 time eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl noe før du løsner formen.
    5. Pisk Gryr® Til Matlaging til stiv krem og topp kaken med krem ved servering.
Tips
Bytt gjerne ut eple med pærer, plommer, bær eller rabarbra i sesong.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av