Plantebasert Pavlova fra Emilie Nereng
- Middels
- 150 min
En utrolig god pavlova du enkelt lager hjemme med GRYR® Matfløyel, slik at den blir helt plantebasert. Uansett om du venter gjester med allergier/preferanser, eller om du ønsker å spise mer plantebasert selv, vil du ikke bli skuffet over smaken.
Emilie lagde porsjons-pavlovaer, men denne oppskriften gir nok til en stor kake om du heller vil lage det!
Emilie lagde porsjons-pavlovaer, men denne oppskriften gir nok til en stor kake om du heller vil lage det!
Ingredienser
- 6 porsjoner
1 boks | kikerter (kun laken) |
1.5 dl | sukker |
1 stk | sitron (kun skallet) |
1 boks | GRYR® Matfløyel |
1 ts | vaniljesukker |
2 ss | sukker |
1 pakke | ferske eller tinte, fryste bær til topping |
Slik gjør du
-
-
Hell av laken fra en stor boks kikerter i en stor bakebolle.
-
Visp til den blir hvit og luftig og tilsett deretter litt og litt sukker. Du må vispe i ca. 10 minutter for å få den til å bli marengs. Du skal kunne holde bollen over hodet - så stiv skal den bli!
-
Finrasp skallet fra en sitron (bare det gule) og visp inn.
-
Fordel marengsen i en stor sirkel på et bakepapir med en slikkepott, eller ha over i en sprøytepose og lag porsjons-«blomster» slik jeg gjorde.
-
Sett inn i forvarmet ovn på 100 grader over-og-undervarme. Stek i 2 timer (2,5 time for tykkere, større bunner). Skru deretter av ovnen, åpne ovnsdøra litt (bruk evt en sleiv for å holde den åpen), og la dem stå der i 30 minutter til, før du tar dem ut. La dem avkjøles HELT før du tar dem forsiktig av bakepapiret.
-
Visp GRYR matfløyel med sukker og vaniljesukker til krem.
-
Tin frosne bringebær eller gi dem kjapp oppvarming. Det er mest for dekor, but hello beautiful drizzle.
-
Topp pavlovabunnene med krem og bær og SERVER!
-
Tips
Bunnene kan lages flere dager i forveien! Pynt dem rett før servering
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Laktosefri bringebærfromasj
20 min |
Enkel
Bringebær-iskrem med mørk sjokolade
15 min |
Enkel