Plantebasert Pavlova fra Emilie Nereng

  • Middels
  • 150 min
En utrolig god pavlova du enkelt lager hjemme med GRYR® Matfløyel, slik at den blir helt plantebasert. Uansett om du venter gjester med allergier/preferanser, eller om du ønsker å spise mer plantebasert selv, vil du ikke bli skuffet over smaken. 
Emilie lagde porsjons-pavlovaer, men denne oppskriften gir nok til en stor kake om du heller vil lage det!

Ingredienser

  • 6 porsjoner
1 boks kikerter (kun laken)
1.5 dl sukker
1 stk sitron (kun skallet)
1 boks GRYR® Matfløyel
1 ts vaniljesukker
2 ss sukker
1 pakke ferske eller tinte, fryste bær til topping

Slik gjør du

    1. Hell av laken fra en stor boks kikerter i en stor bakebolle.
    2. Visp til den blir hvit og luftig og tilsett deretter litt og litt sukker. Du må vispe i ca. 10 minutter for å få den til å bli marengs. Du skal kunne holde bollen over hodet - så stiv skal den bli!
    3. Finrasp skallet fra en sitron (bare det gule) og visp inn.
    4. Fordel marengsen i en stor sirkel på et bakepapir med en slikkepott, eller ha over i en sprøytepose og lag porsjons-«blomster» slik jeg gjorde.
    5. Sett inn i forvarmet ovn på 100 grader over-og-undervarme. Stek i 2 timer (2,5 time for tykkere, større bunner). Skru deretter av ovnen, åpne ovnsdøra litt (bruk evt en sleiv for å holde den åpen), og la dem stå der i 30 minutter til, før du tar dem ut. La dem avkjøles HELT før du tar dem forsiktig av bakepapiret.
    6. Visp GRYR matfløyel med sukker og vaniljesukker til krem.
    7. Tin frosne bringebær eller gi dem kjapp oppvarming. Det er mest for dekor, but hello beautiful drizzle.
    8. Topp pavlovabunnene med krem og bær og SERVER!
Tips
Bunnene kan lages flere dager i forveien! Pynt dem rett før servering 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av