Laktosefri Panna Cotta med kaffesmak

  • Enkel
  • 20 min
En enkel dessert som kan lages på forhånd og serveres med forskjellige toppinger og pynt. Med Gryr® Til Matlaging blir denne fløtebaserte klassikeren helt laktosefri.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
2 plater gelatin
1 stk vaniljestang
3 dl GRYR® Matfløyel
1 dl sterk kaffe
0.5 dl sukker

Til servering

2 ss multesyltetøy
2 ss Piano® Bringebærsaus

Slik gjør du

    1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter.
    2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha i en gryte med Gryr® Til Matlaging, sukker og kaffe. Varm opp på medium varme til rett under kokepunktet og rør til sukkeret er oppløst.
    3. Klem vannet ut av gelatinen, ha gelatinen i gryten og rør til oppløst. Fordel blandingen i porsjonsglass eller -skåler.
    4. Sett dessertene i kjøleskapet i minimum 4 timer, gjerne natten over, eller til helt stive.
    5. Topp panna cottaen med rørte multer, bringebærsaus og -bær eller andre friske bær ved servering.
Tips
Ønsker du en vegansk variant, kan du bytte ut gelatin med agar agar.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av