Bananbrød med pisket melkefri krem

Bananbrød med pisket melkefri krem

  • Enkel
  • 15 min
Bananbrød er en utmerket måte å bruke opp overmodne bananer. Toppet med pisket krem uten melk og hakkede nøtter, blir det ekstra godt.

Ingredienser

  • 1 porsjoner

Bananbrød

4 stk moden banan
2 dl GRYR® Matfløyel
2 stk egg
0.5 ts salt
1 ts kanel
100 g sammalt hvetemel
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

Topping

1 dl GRYR® Matfløyel
0.5 ts sukker
4 ss hakkede valnøtter

Slik gjør du

    1. Forvarm ovnen til 180 °C og kle en brødform med bakepapir.
    2. Skrell og mos alle bananene unntatt en (til pynt). Pisk most banan med Gryr Til Matlaging, egg, salt, kanel, mel og bakepulver til en jevn røre.
    3. Fordel røren i formen. Skrell og del den siste bananen i to på langs og legg på toppen.
    4. Stek bananbrødet midt i ovnen i 45-50 minutter eller til akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.
    5. Pisk Gryr® Til Matlaging til krem med sukker, og topp bananbrødet med krem og hakkede valnøtter.
Tips
Ønsker du mer smak og fylde, kan du tilsette mere krydder som muskat, nellik, kardemomme og vanilje, samt hakkede nøtter i røren.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av