Bananbrød med pisket melkefri krem
- Enkel
- 15 min
Bananbrød er en utmerket måte å bruke opp overmodne bananer. Toppet med pisket krem uten melk og hakkede nøtter, blir det ekstra godt.
Ingredienser
- 1 porsjoner
Bananbrød
4 stk | moden banan |
2 dl | GRYR® Matfløyel |
2 stk | egg |
0.5 ts | salt |
1 ts | kanel |
100 g | sammalt hvetemel |
200 g | hvetemel |
2 ts | bakepulver |
Topping
1 dl | GRYR® Matfløyel |
0.5 ts | sukker |
4 ss | hakkede valnøtter |
Slik gjør du
-
-
Forvarm ovnen til 180 °C og kle en brødform med bakepapir.
-
Skrell og mos alle bananene unntatt en (til pynt). Pisk most banan med Gryr Til Matlaging, egg, salt, kanel, mel og bakepulver til en jevn røre.
-
Fordel røren i formen. Skrell og del den siste bananen i to på langs og legg på toppen.
-
Stek bananbrødet midt i ovnen i 45-50 minutter eller til akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.
-
Pisk Gryr® Til Matlaging til krem med sukker, og topp bananbrødet med krem og hakkede valnøtter.
-
Tips
Ønsker du mer smak og fylde, kan du tilsette mere krydder som muskat, nellik, kardemomme og vanilje, samt hakkede nøtter i røren.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
17. Mai Pavlova uten melk
90 min |
Enkel
Pinneis med sjokolade og brente mandler
20 min |
Enkel