Mini pavlova uten melk
- Enkel
- 90 min
Pavlova er blitt Norges festkake nummer én, servert i mindre porsjoner kan man imponere i festlige lag. Her får du en plantebasert variant helt uten melk.
Ingredienser
- 12 porsjoner
Marengsbunn
6 stk | eggehvite |
2 ts | hvitvinseddik |
4 dl | sukker |
2 ts | maisenna |
1 ts | vaniljesukker |
Topping
3 dl | GRYR® Matfløyel |
4 dl | friske bær og frukt, feks bringebær, blåbær og granateple |
evt revet sjokolade |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 90 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
-
Pisk eggehviter til hardt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
-
Bruk en stor serveringsskje og lag små hauger på stekebrettet og form forsiktig til små mini-pavlovabunner på 12-15 cm i diameter. Stek i ovnen i ca. 1 time. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.
-
Pisk Gryr®Til Matlaging stiv. Fordel pisket krem på bunnene og dryss bær over. Server med en gang, gjerne med revet sjokolade.
-
Tips
Ønsker du å lage én stor pavlova, heller du ut all marengsen på et stekebrett og former til en stor, rund bunn, ca. 26 cm i diameter. Stek i ca. 80 minutter. La gjerne pavlovabunnen avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Vegansk sjokoladekake
80 min |
Enkel
Laktosefri Panna Cotta med kaffesmak
20 min |
Enkel