Mini pavlova

Mini pavlova uten melk

 • Enkel
 • 90 min
Pavlova er blitt Norges festkake nummer én, servert i mindre porsjoner kan man imponere i festlige lag. Her får du en plantebasert variant helt uten melk. 

Ingredienser

 • 12 porsjoner

Marengsbunn

6 stk eggehvite
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

Topping

3 dl GRYR® Matfløyel
4 dl friske bær og frukt, feks bringebær, blåbær og granateple
evt revet sjokolade

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 90 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Pisk eggehviter til hardt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
  3. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
  4. Bruk en stor serveringsskje og lag små hauger på stekebrettet og form forsiktig til små mini-pavlovabunner på 12-15 cm i diameter. Stek i ovnen i ca. 1 time. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Avkjøl på rist og fjern bakepapiret forsiktig.
  5. Pisk Gryr®Til Matlaging stiv. Fordel pisket krem på bunnene og dryss bær over. Server med en gang, gjerne med revet sjokolade.
Tips
Ønsker du å lage én stor pavlova, heller du ut all marengsen på et stekebrett og former til en stor, rund bunn, ca. 26 cm i diameter. Stek i ca. 80 minutter. La gjerne pavlovabunnen avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av