Melkefri vaniljesaus

  • Enkel
  • 15 min
Topp en hver dessert eller bare en skål med friske bær med denne gode, melkefri vaniljesausen. Oppskriften gir cirka 6.5 dl saus

Ingredienser

  • 1 porsjoner
1 stk vaniljestang
6 dl Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell
0.5 dl sukker
2 stk eggeplomme
1 ts maizena

Slik gjør du

    1. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og kok opp. Avkjøl litt.
    2. Visp sukker, eggeplomme og Maizena godt sammen, og visp det gradvis inn i vaniljemelken. Kok opp under omrøring til sausen tykner.
    3. Fjern vaniljestangen og avkjøl sausen ved å sette kjelen i isvann. Rør jevnlig under avkjøling så det ikke danner seg snerk. Oppbevar i kjøleskap før servering.
Tips
Har du ikke vaniljestang, kan den erstattes med et par ts vaniljesukker.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av