Bringebærfromasj

Laktosefri bringebærfromasj

  • Enkel
  • 20 min
Denne lette og luftige desserten fortjener et comeback. Perfekt avslutning på måltidet. Her får du en variant som er uten fløte. 

Ingredienser

  • 6 porsjoner
4 plater gelatin
300 g bringebær
2 stk egg
2 ss melis
0.25 dl vann ev. bringebærsaft
3 dl GRYR® Matfløyel
friske bringebær og sitronmelisse til servering

Slik gjør du

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Mos bær, gjerne med en stavmikser. Hell ev. av litt av saften til bruk senere.
    2. Pisk eggedosis av egg og sukker og vend med moste bringebær.
    3. Kok opp vann eller saften fra bringebærene, klem ut vannet fra gelatinen og rør inn i den varme væsken til helt oppløst. Spe inn gelatinen i blandingen under omrøring.
    4. Pisk Gryr Til Matlaging til stiv krem og fold den forsiktig inn. Fordel fromasjen i porsjonsskåler og avkjøl i kjøleskapet i ca. 2 timer. Server med friske bringebær og sitronmelisse.
Tips
Hvis du ønsker en vegansk variant kan du bytte ut gelatin med agar agar. Ønsker du annen smak på fromasjen, kan du bruke blåbær eller jordbær. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av