Laktosefri bringebærfromasj
- Enkel
- 20 min
Denne lette og luftige desserten fortjener et comeback. Perfekt avslutning på måltidet. Her får du en variant som er uten fløte.
Ingredienser
- 6 porsjoner
4 plater | gelatin |
300 g | bringebær |
2 stk | egg |
2 ss | melis |
0.25 dl | vann ev. bringebærsaft |
3 dl | GRYR® Matfløyel |
friske bringebær og sitronmelisse til servering |
Slik gjør du
-
-
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Mos bær, gjerne med en stavmikser. Hell ev. av litt av saften til bruk senere.
-
Pisk eggedosis av egg og sukker og vend med moste bringebær.
-
Kok opp vann eller saften fra bringebærene, klem ut vannet fra gelatinen og rør inn i den varme væsken til helt oppløst. Spe inn gelatinen i blandingen under omrøring.
-
Pisk Gryr Til Matlaging til stiv krem og fold den forsiktig inn. Fordel fromasjen i porsjonsskåler og avkjøl i kjøleskapet i ca. 2 timer. Server med friske bringebær og sitronmelisse.
-
Tips
Hvis du ønsker en vegansk variant kan du bytte ut gelatin med agar agar. Ønsker du annen smak på fromasjen, kan du bruke blåbær eller jordbær.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Salte karameller uten fløte
60 min |
Enkel
Sjokoladekake uten melk
50 min |
Enkel