Bringebærfromasj med browniebunn

  • Enkel
  • 60 min
Vinner av vår oppskriftskonkurranse på Instagram. @Matgleder har laget en vinneroppskrift i dobbelforstand! Seig browniebunn med luftig bringebærfromasj og friske bringebær.

Ingredienser

  • 4 porsjoner

Browniebunn

4 ss hvetemel
3 ss melis eller annet søtstoff som f.eks. Sukrin melis
2 ss kakaopulver
2 ss nøytral olje
2 stk eggeplomme
2 ss vann
0.5 ts salt

Bringebærfromasj

150 g frosne bringebær
2 stk gelatinplate
1 ss sukker eller annet søtstoff
1.5 dl GRYR® Matfløyel
2 dråper vaniljeessens
1 stk eggehvite

Slik gjør du

    1. Kle en springform på 15 cm i diameter med bakepapir. Rør sammen mel, sukker, kakao, olje, eggeplomme, vann og salt og press det ned i formen til en bunn.
    2. Bak i mikrobølgeovn på full styrke i 60-90 sekunder. Avkjøl helt mens du lager fromasjen.
    3. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp bringebær og søtning i en kjele og la det småkoke i ca. 5 minutter. Ta av kjelen, klem ut vannet av gelatinen, ha i og rør til oppløst. La avkjøles noe (ca. 40 °C) mens pass på så ikke gelatinen stivner.
      Tips
      Ønsker du en glattere fromasj kan du presse bærblandingen gjennom en sikt eller kjøre den glatt med stavmikser.
    4. Pisk Gryr® Til Matlaging til stiv krem med vaniljeessens. Stivpisk eggehvite til stivt skum. Vend inn i kremen og pisk inn bærsausen.
    5. Fordel bringebærfromasjen i formen og sett kaldt til fromasjen har satt seg.
    6. Pynt toppen av kaken med friske bringebær og server.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av