Currysuppe

Asiatisk currysuppe

  • Enkel
  • 25 min
En varmende suppe med masse spennende asiatiske smaker! Med Gryr til Matlaging får den fyldig konsistens helt uten fløte.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
1 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk chili
1 ss ingefær, finhakket
2 ss solsikkeolje
100 g sopp
2 ss rød currypaste
2 dl kokosmelk
6 dl grønnsaksbuljong
2 dl GRYR® Matfløyel
1 stk rød paprika
1 stk pak choy (evt kinakål)
3 stk vårløk
150 g sukkererter
1 ts soyasaus
litt frisk koriander til pynt

Slik gjør du

    1. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær og fres i en varm gryte med olje, ca. 3 minutter. Grovhakk sopp og ha i med currypaste. Fres videre i et par minutter.
    2. Tilsett kokosmelk, grønnsaksbuljong og Gryr® Til Matlaging og kok opp. La småkoke i ca. 5 minutter.
    3. Del paprika og pak choy i biter, finsnitt vårløk og del sukkererter i to. Ha alt i suppen og kok opp. Smak til med soyasaus og server med frisk koriander
Tips
Ønsker du en variant med kjøtt, er det bare å frese litt kyllingfilet i biter med løken og la kjøttet koke med. Det er også godt med nudler til denne suppen. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av