Vegansk lasagne

  • Enkel
  • 120 min
En god og fyldig vegansk lasagne, fullstappet med grønnsaker. Denne smaker utrolig godt og tilfredstiller alle behov.

Ingredienser

  • 6 porsjoner

Tomatsaus med sopp

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
250 g sopp
1 ss tomatpuré
2 bokser hakkede hermetiske tomater
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Hvit saus

4 ss plantemargarin
6 ss hvetemel
8 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
0.5 ts salt
0.25 ts pepper

Fyll

1 stk aubergine
1 stk søtpotet
8 stk lasagneplate
2 stk tomat
frisk oregano

Topping

200 g GRYR® Revet

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C. Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte med olje til mykt, ca. 4 minutter.
    2. Del sopp i biter og fres videre til soppen er myk og begynner å få litt farge. Rør inn tomatpuré og fres i 1 minutt. Tilsett hermetiserte tomater, salt og pepper og la småkoke i ca. 5 minutter.
    3. Smelt margarin i en liten kjele på medium varme og rør inn hvetemel til en jevn blanding. Spe gradvis med GRYR® Fyldig Havredrikk, la det koke opp mellom hver gang, til all havredrikken er i. La småkoke et par minutter eller til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
    4. Skjær aubergine og søtpotet i tynne skiver, gjerne på langs med en mandolin.
      Tips
      Bruk gjerne squashskiver eller tomatskiver i lagene også, om du ønsker variasjon.
    5. Ha litt tomatsaus i bunnen av en ildfast form, ca. 30 x 40 cm, legg på et lag lasagneplater, så et lag med hvit saus, og så aubergine og søtpotet. Gjenta lagene og topp med litt hvit saus.
    6. Topp gjerne med GRYR® Revet. Del tomat i skiver, fordel utover toppen og dryss med oregano. Stek i ovnen i ca. 1 time eller til grønnsakene er møre. La hvile i 10 minutter før servering.
Tips
Bruk gjerne GRYR Revet til topping.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av