Kremet pasta med soltørkede tomater

  • Enkel
  • 25 min
Her er nykokt pasta vendt med en kremet saus av Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, soltørkede tomater og litt tørket chili.

Ingredienser

  • 6 porsjoner
500 g penne
4 dl soltørket tomat
3 stk hvitløksfedd
1 stk rødløk
2 ss olivenolje
1.5 ss maizena
0.5 ts salt
5 dl GRYR® Havredrikk Naturell
1 ts tørket chiliflak
frisk basilikum

Slik gjør du

    1. Kok pasta al dente etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men spar på litt av kokevannet. Grovhakk soltørkede tomater og sett til side.
    2. Finhakk hvitløk og løk, og fres i en varm gryte med olje til mykt, ca. 2 minutter. Rør inn Maizena og salt, og kok videre under omrøring i ca. 1 minutt. Tilsett Gryr® Havredrikk Naturell og visp godt.
    3. Kok opp og la tykne noe, ca. 2 minutter. Tilsett halvparten av de soltørkede tomatene og kjør blandingen glatt med en stavmikser.
    4. Tilsett resten av de soltørkede tomatene, chiliflak og finstrimlet basilikum. Smak til med salt og pepper. Vend med kokt pasta til godt blandet.
Tips
Blir sausen for tørr, kan du spe inn litt av kokevannet. Rør gjerne inn spinat f.eks og server toppet med pinjekjerner om ønskelig.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av