Kremet pasta med soltørkede tomater
- Enkel
- 25 min
Her er nykokt pasta vendt med en kremet saus av Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, soltørkede tomater og litt tørket chili.
Ingredienser
- 6 porsjoner
500 g | penne |
4 dl | soltørket tomat |
3 stk | hvitløksfedd |
1 stk | rødløk |
2 ss | olivenolje |
1.5 ss | maizena |
0.5 ts | salt |
5 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
1 ts | tørket chiliflak |
frisk basilikum |
Slik gjør du
-
-
Kok pasta al dente etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men spar på litt av kokevannet. Grovhakk soltørkede tomater og sett til side.
-
Finhakk hvitløk og løk, og fres i en varm gryte med olje til mykt, ca. 2 minutter. Rør inn Maizena og salt, og kok videre under omrøring i ca. 1 minutt. Tilsett Gryr® Havredrikk Naturell og visp godt.
-
Kok opp og la tykne noe, ca. 2 minutter. Tilsett halvparten av de soltørkede tomatene og kjør blandingen glatt med en stavmikser.
-
Tilsett resten av de soltørkede tomatene, chiliflak og finstrimlet basilikum. Smak til med salt og pepper. Vend med kokt pasta til godt blandet.
-
Tips
Blir sausen for tørr, kan du spe inn litt av kokevannet. Rør gjerne inn spinat f.eks og server toppet med pinjekjerner om ønskelig.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Grønnsaksgrateng med pasta
35 min |
Enkel
Kremet pasta med grønnsaker
30 min |
Enkel