Pannekaker uten melk

  • Enkel
  • 10 min
Dette er en melkefri grunnoppskrift på pannekaker som vil falle i smak hos hele familien.

Ingredienser

  • 4 porsjoner
6 dl GRYR® Havredrikk Naturell
3 stk egg
0.5 ts salt
3 dl hvetemel
3 ss GRYR® Smøreblid

Slik gjør du

    1. Smelt plantemargarin, og la det avkjøles noe.
    2. Bland mel og salt. Tilsett cirka halvparten av Gryr® Havredrikk Naturell og visp sammen slik at røren blir tykk og klumpfri
    3. Tilsett smeltet plantemargarin i røren, så litt og litt av Gryr® Havredrikk Naturell. Til slutt rører du inn eggene slik at røren får en tynn og fin konsistens. Dekk til og la svelle i 20 minutter.
    4. Stek tynne pannekakene i teflonpanne, ev. med litt plantemargarin, til gylne på begge sider. Server med blåbærsyltetøy.
Tips
Ønsker du en grovere vri, kan du tilsette litt finmalt grovt mel eller havregryn. Pannekakene kan også serveres med stekt bacon, eplebiter og lønnesirup for et mer mettende måltid.
Egg kan erstattes med 1 ts bakepulver. Hvis du lager pannekakene uten egg, bland bakepulver sammen med mel og salt. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av