Melkefri riskrem med rød saus
- Enkel
- 45 min
En laktosefri og kremet variant av riskrem er perfekt å kunne by på i julesesongen slik at alle kan kose seg. Topp den med rød saus og hakkede mandler.
Ingredienser
- 4 porsjoner
Risgrøt
1 dl | grøtris |
5 dl | vann |
0.5 ts | salt |
1 dl | plantebasert drikk (eksempel: havredrikk) |
Krem
0.5 stk | vaniljestang |
2 dl | GRYR® Matfløyel |
1 ts | sukker |
Rød saus
150 g | frosne bringebær |
0.5 dl | vann |
1 ss | lyst rørsukker |
Slik gjør du
-
-
Lag risgrøt først, gjerne dagen i forveien. Ha grøtris, vann og salt i en gryte og kok opp under omrøring.
-
La småkoke under omrøring til tykk og nesten al dente (med litt tygge motstand). Spe med litt mer vann om nødvendig. Tilsett plantebasert drikk mot slutten og kok til en kremet grøt, ca. 15-20 minutter. Sett til side og avkjøl helt, gjerne over natten.
-
Splitt vaniljestang i to og skrap ut frøene. Pisk Gryr® Til Matlaging til stiv krem med frøene fra vaniljestang og sukker. Vend kremen med den kalde risgrøten og sett kaldt fram til servering.
-
Kok opp bringebær, vann og sukker og la småkoke et par minutter. Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Sil den gjerne om du ønsker å fjerne frøene.
-
Server riskrem med rød saus og hakkede mandler.
-
Tips
Lag gjerne risgrøten etter anvisning på pakken, men med havredrikk i stedet for melk om ønskelig.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Multekrem uten melk
15 min |
Enkel
Laktosefri Panna Cotta med kaffesmak
20 min |
Enkel